Versionsinformation för Oculus for Business

Vill du veta vad som har hänt med Oculus for Business på sistone? Kolla in vår versionsinformation för att få reda på mer om de senaste nya funktionerna och förbättringarna vi har gjort på din Oculus-upplevelse.

Obs! Version 29.0 blir den sista versionen av Oculus for Business-programvaran. Vi kommer inte att lansera några uppdateringar efter v29 förutom säkerhets- och säkerhetsriskuppdateringar. Kom tillbaka för mer information när v29 har lanserats.

Versionsinformation för Oculus for Business, november 2021

MDM Support

Hantering av mobila enheter (MDM) är användningen av appar och webbplatser från tredje part för att hantera Oculus for Business-headset. Administratörer kan nu installera och konfigurera MDM för sina enhetsflottor från Enhetshanteraren.

Mer information om hur du använder den här funktionen finns på vår supportsida.

Åtgärder i version 29.0 (Quest 2-version 1647680.11870.0, Quest-version 1647680.11870.0)

Tillgängliga under veckan som börjar den 8 november 2021.

• Vi har åtgärdat ett problem där headsetet fastnade i miljön med bubblor efter tilldelning. Nu visas startmiljön inom några minuter efter tilldelning.

• Vi har åtgärdat ett problem där knappen Ta ett foto och Spela in aktiverades när wifimenyn var öppen.

• Vi har åtgärdat ett problem där kiosklägesappar kraschade när appen startades om.

• Vi har åtgärdat ett problem där delar av supporttexten inte visades i aviseringen om att det inte gick att hitta en kontroll under kontrollparkoppling.

• Vi har åtgärdat ett problem där användare kunde fastna i en ”Spårningsförlust”-aviseringsloop under kontrollparkoppling.

• Vi har åtgärdat ett problem där det var svårt att parkoppla den andra kontrollen när Nästa kontroll valdes under kontrollparkoppling.

• Vi har åtgärdat ett problem där ett Quest 2-headset som försattes i viloläget medan det castade till Chromecast endast visade en svart skärm vid framtida castingsessioner. Den här åtgärden gäller endast Quest 2.

• Vi har åtgärdat ett problem där du kunde fastna i en svart miljö när du avslutar en app. Starta om headsetet om det här inträffar. Kontakta kundsupporten om det inte åtgärdar problemet.

• Vi har åtgärdat ett problem där appar inte återupptas efter att det virtuella tangentbordet har avslutats om wifimenyn var öppen.

Mer information om aktuella trender och problem finns bland våra kända problem.

Versionsinformation för Oculus for Business, juni 2021

Fjärrfabriksåterställning

Administratörer kan nu fjärrfabriksåterställa headset via Enhetshanteraren.

Mer information om hur du använder den här funktionen finns på vår supportsida.

Casta till webbläsaren

Det går nu att casta till en webbläsare från Oculus for Business-headset.

Mer information om den här funktionen finns på vår supportsida.

Anpassade roller

Administratörer kan nu anpassa roller för andra administratörer med specifika behörigheter i Enhetshanteraren.

Mer information om den här funktionen finns på vår supportsida.

Åtgärder i version 28.0 (Quest 2-version 1584980.33330.0, Quest-version 1584980.33300.0)

Tillgängliga under veckan som börjar den 14 juni 2021.

• Vi har åtgärdat ett problem där handspårningsvägledningen visades när handspårning var inaktiverat.

• Vi har åtgärdat ett problem där wifinätverkets statustext inte uppdaterades efter att ändringar gjorts.

• Vi har åtgärdat ett problem där man behövde ange enhetens PIN-kod två gånger för att få åtkomst till nyligen konfigurerade headset.

• Vi har åtgärdat ett problem där uppmaningen Skapa skyddssystem visades efter att ett headset aktiveras från viloläget.

• Vi har åtgärdat ett problem där knappen Spela in video markerades efter att en inspelningssession avslutats.

Mer information om aktuella trender och problem finns bland våra kända problem.

Versionsinformation för Oculus for Business, mars 2021

Sidladdade appar

Administratörer kan nu aktivera så att sidladdade appar visas i headset från Enhetshanteraren.

Mer information om hur du använder den här funktionen finns på vår supportsida.

Sidindelning och sökning

Enhetshanteraren har uppdaterats så att administratörer kan söka i sin enhetsflotta efter specifika headset eller headset med vissa villkor, såsom låg batterinivå.

Mer information om den här funktionen finns på vår supportsida.

Fokusöverlagring

Utvecklare kan nu aktivera kundåtkomst till systemanvändargränssnitt vid användning av deras appar via Fokusöverlagring.

Besök våra utvecklardokument för mer information om fokusöverlagring.

Standardisering av uppdateringar i Enhetshanteraren

Följande funktioner kommer nu att tillämpas omedelbart på alla headset i en grupp som uppdateringen tillämpas på:

• Enhets-PIN-kod

• Nätverkskonfiguration för wifi

• USB-felsökning

• Handspårning

• Guardian

• Kioskläge

Åtgärder i version 25.0 (version 1396980.11610.0)

Tillgängliga under veckan som börjar den 15 mars 2021.

• Vi har åtgärdat ett problem där headsetskärmen blev svart när användare bytte från en app till en annan.

• Vi har åtgärdat ett problem där uppmaningen Tillåt USB-felsökning visades två gånger efter att en USB-kabel anslutits till headsetet.

• Vi har åtgärdat ett problem där appar visades två gånger i Appbiblioteket.

• Vi har åtgärdat ett problem där knappen Tillämpa uppdatering fortfarande visades efter att en uppdatering tillämpats.

• Vi har åtgärdat ett problem där användare kunde starta icke-kiosklägesappar när enheten var i kioskläget.

• Vi har åtgärdat ett problem där användare inte fick ett felmeddelande när de matade in ett felaktigt wifilösenord.

• Vi har åtgärdat ett problem där Skyddssystem-säkerhetsuppmaningen visades två gånger.

• Vi har åtgärdat ett problem där händer inte visades i VR med handspårning aktiverad.

Mer information om aktuella trender och problem finns bland våra kända problem.

Versionsinformation för Oculus for Business, januari 2021

Appstatus

Enhetshanteraren har uppdaterats till att visa om en app laddas ner, installeras eller har installerats samt innehåller fler detaljer om eventuella användningsfel som kan ha inträffat.

Mer information om de här ändringarna finns på vår supportsida.

Företagskanaler

Med företagskanaler kan ISV:er leverera VR-appar direkt till Appbiblioteket och samtidigt ge dig kontroll över appimplementeringar.

Mer information om företagskanaler finns på vår supportsida.

Benämning av enhet

Administratörer kan nu ge varje headset i flottan ett namn i Enhetshanteraren.

Mer information om den här funktionen finns på vår supportsida.

Åtgärder i version 23.0 (version 1201840.15860.0)

Tillgängliga under veckan som börjar den 11 januari 2021.

• Vi har åtgärdat ett problem där headsetskärmen slocknade efter att PIN-koden angetts.

• Vi har åtgärdat ett problem där enhetens pinkodsuppmaning visades i headsetet efter utförda ändringar i Enhetshanteraren.

• Vi har åtgärdat ett problem där headsetet fastnade på enhetens pinkodsuppmaning efter växling till en annan grupp i Enhetshanteraren.

• Vi har åtgärdat ett problem där apparna automatiskt togs bort från biblioteket när inställningarna ändrades i Enhetshanteraren.

Mer information om aktuella trender och problem finns bland våra kända problem.

Versionsinformation för Oculus for Business, oktober 2020

Version 21.0 för Quest 2 (version 924860.20080.0)

Mer information om aktuella trender och problem finns bland våra kända problem.

Versionsinformation för Oculus for Business, september 2020

Schemalägga uppdateringar

Nu går det att schemalägga uppdateringar för Oculus for Business-headset.

Med information om att schemalägga uppdateringar finns på vår supportsida.

Huvudmeny

Huvudmenyn har uppdaterats med tydliga ikoner och snabbåtkomst till inställningar. Kom ihåg att dina headset måste ha version 19 för att se den här ändringen.

Mer information om de här ändringarna finns på vår supportsida.

Åtgärder i version 20.0 (version 904120.14700.0)

Tillgänglig under veckan som börjar den 1 september 2020.

• Vi har åtgärdat ett problem där menyn förflyttades uppåt efter att headsetet väcktes från viloläge.

• Vi har åtgärdat ett problem där Skyddssystem-golvet höjdes när kontroller eller handspårning inaktiverades.

• Vi har åtgärdat ett problem där fönstret Bekräfta golvnivå syns ovanför huvudets nivå under första konfigurationen av skyddssystemet.

• Vi har åtgärdat ett problem där apparna automatiskt togs bort från biblioteket när inställningarna ändrades i Enhetshanteraren.

Mer information om aktuella trender och problem finns bland våra kända problem.

Versionsinformation för Oculus for Business, augusti 2020

Handspårning

Du finns handspårning i Oculus for Business. Det gör att du kan använda händerna i stället för Oculus Touch-kontroller för att navigera och interagera med Oculus for Business.

Information om att aktivera handspårningen finns på vår supportsida.

Oculus-webbläsare

Vi har släppt Oculus-webbläsaren på Oculus for Business. Genom att aktivera den här funktionen i Enhetshanteraren kan du gå in på webbplatser från headsetet.

Anvisningar om hur du aktiverar Oculus-webbläsaren finns på vår supportsida.

Åtgärder i version 19.0 (version 821490.16980.0)

Tillgänglig under veckan som börjar den 3 augusti 2020.

• Vi har åtgärdat ett problem där enhetens PIN-kod inte visades i headsetet efter att en uppdatering tillämpats.

• Vi har åtgärdat ett problem där bilder och videor inte raderades direkt från lagringsenheten.

• Vi har åtgärdat ett problem där administratörers PIN-kodspanel påverkades om tangentbordsikonen valdes.

• Vi har åtgärdat ett problem där appar försvann från Appbiblioteket om headsetet var inaktivt.

Mer information om aktuella trender och problem finns bland våra kända problem.

Versionsinformation för version 18.0 (version 738660.26860.0)

Alla de här funktionerna och förbättringarna blir tillgängliga under veckan som börjar den 6 juli 2020.

Felkorrigeringar

• Vi har åtgärdat ett problem där enhetens PIN-kod inte visades i headsetet efter att en uppdatering tillämpats.

• Vi har åtgärdat ett problem där bilder och videor inte raderades direkt från lagringsenheten.

• Vi har åtgärdat ett problem där administratörers PIN-kodspanel påverkades om tangentbordsikonen valdes.

• Vi har åtgärdat ett problem där appar försvann från Appbiblioteket om headsetet var inaktivt.

Mer information om aktuella trender och problem finns bland våra kända problem.

Versionsinformation för version 17.0 (version 655140.23520.0)

Alla de här funktionerna och förbättringarna blir tillgängliga under veckan som börjar den 25 maj 2020.

Felkorrigeringar

• Vi har åtgärdat ett fel där inaktivering av skyddssystemet orsakade att startpanelen försvann.

• Vi har åtgärdat ett fel där kioskläget inaktiverades när skyddssystemet inaktiverades.

• Vi har åtgärdat ett fel där användarna inte kunde starta kioskläget utan att starta om headsetet.

• Vi har åtgärdat ett problem där Skyddssystem-golvet höjdes om kontrollerna inaktiverades.

• Vi har åtgärdat ett fel där kontrollspårningen försvann efter att Rensa skyddssystemhistorik valdes.

• Vi har åtgärdat ett fel där appbiblioteket inte syntes efter att en app uppdaterades eller stängdes som administratör.

• Vi har åtgärdat ett fel där skärmen slocknade om man sökte efter uppdateringar.

Versionsinformation för version 16.0 (version 602380.19060.0)

Alla de här funktionerna och förbättringarna blir tillgängliga under veckan som börjar den 4 maj 2020.

Felkorrigeringar

• Vi har åtgärdat ett fel där administratörers PIN-kod inte stämde med inmatningsfältet.

• Vi har åtgärdat ett fel där Oculus Link saknades från Inställningar.

• Vi har åtgärdat ett fel där viss text inte översattes ordentligt.

Versionsinformation för version 15.0 (version 555180.17340.0)

Felkorrigeringar

• Navigering, spårningsfrekvens och skyddssystemspårning har tagits bort från enhetsinställningarna. De här inställningarna var tidigare tillgängliga i administratörsläget och har nu tagits bort.

• Vi har åtgärdat ett fel där en pausskärm visades efter omstart.

• Vi har åtgärdat ett fel där en bekräftelse av en skyddssystemkonfiguration inte visades på headsetet i kioskläget.

• Vi har åtgärdat ett fel där användargränssnittet försvann efter att Sekretess valdes i enhetsinställningarna.

• Felkorrigeringar för Oculus Link

Versionsinformation för version 14.0 (version 507240.20940.0)

Versioner

• Användare kan nu hantera parkopplingen av kontrollerna i VR via Alla inställningar i administratörsläget. Ta reda på mer om att använda den här funktionen på vår supportsida.

Felkorrigeringar

• Vi har åtgärdat ett fel som orsakade att headsetet inte levererade korrekt efter att den visade en bekräftelse i appen.

• Vi har åtgärdat ett latensfel som uppstod när en användare flyttade huvudet i sidled.

• Användargränssnittet för administratörers PIN-kod syns inte längre när du kör skärminspelning.

• Vi har tagit bort hälso- och säkerhetsvideon som var tillgänglig för konsumenter.

• Vi har åtgärdat ett fel där texten från konfigurationen Justera ditt skyddssystem inte visades på rätt sätt.

Versionsinformation för version 13.0 (version 456680.26060.0)

Versioner

• Nu går det att casta på Oculus for Business. Ta reda på mer om att använda castingfunktionen från headsetet.

Felkorrigeringar

• Vi har åtgärdat ett fel där PIN-kodsknapparna ändrade form när vissa aviseringar visades.

• Vi har åtgärdat ett problem där startprogrammet inte visades när administratörsläget avslutades, om skyddssystemet var aktivt.

• Vi har åtgärdat ett fel som avser tillägg av fler än en app i Appbiblioteket i Enhetshanteraren.

• Vi har åtgärdat ett problem där headsetet krävde en omstart för att söka efter appuppdateringar.

• Vi har lagt till fliken Skyddssystem på huvudmenyn.

• Om du klickar på Visa alla dirigeras du nu till administratörers PIN-kod innan du kan fortsätta.

Versionsinformation för version 12.0 (version 434260.5030.0)

Felkorrigeringar

• Vi har åtgärdat ett fel där administratörsläget kvarstod även när enheten försattes i viloläge.

• Vi har åtgärdat ett fel där läsning av artiklar på Oculus for Business webbplats tog dig tillbaka till kiosklägesappen.

• Fliken Experiment är nu dold i stället för att vara en del av huvudmenyn.

• Administratörernas PIN-kodsskärm försvinner automatiskt efter att rätt kod har angetts.