Release-opmerkingen Oculus for Business

Benieuwd wat er nieuw is voor Oculus for Business? Bekijk onze release-opmerkingen voor informatie over de nieuwste functies en verbeteringen die we hebben aangebracht in je Oculus-ervaring.

Opmerking: versie 29.0 wordt de laatste versie van de Oculus for Business-software. Naast beveiligings- en kwetsbaarheidspatches brengen we geen updates meer uit na v29. Kom hier terug voor meer informatie zodra v29 is uitgebracht.

Release-opmerkingen Oculus for Business, november 2021

MDM-ondersteuning

Beheer van mobiele apparaten (MDM) is het gebruik van externe apps en websites om Oculus for Business-headsets te beheren. Beheerders kunnen MDM nu voor hun apparaatgroepen installeren en instellen via Apparaatbeheer.

Ga voor meer informatie over het gebruik van deze functie naar onze ondersteuningssite.

Oplossingen versie 29.0 (Quest 2 build 1647680.11870.0, Quest build 1647680.11870.0)

Beschikbaar in de week van 8 november 2021.

• Er is een probleem opgelost waarbij de headset na toewijzing vastliep in de bubbelomgeving. Nu wordt de Home-omgeving binnen enkele minuten na toewijzing weergegeven.

• Er is een probleem opgelost waarbij de knoppen Foto maken en Opnemen waren ingeschakeld wanneer het Wi-Fi-menu geopend was.

• Er is een probleem opgelost waarbij kioskmodusapps crashten als de app opnieuw werd opgestart.

• Er is een probleem opgelost waarbij ondersteuningstekst werd afgebroken in de melding dat een controller niet kon worden gevonden tijdens het koppelen van de controller.

• Er is een probleem opgelost waarbij je kon vastlopen in een meldingsloop voor verlies van tracking tijdens het koppelen van een controller.

• Er is een probleem opgelost waarbij het moeilijk was om de tweede controller te koppelen wanneer Volgende controller werd geselecteerd tijdens het koppelen van de controllers.

• Er is een probleem opgelost waarbij het inactief laten van een Quest 2-headset en deze in slaapmodus laten gaan tijdens het casten naar Chromecast ervoor zorgde dat tijdens toekomstige castsessies alleen een zwart scherm werd weergegeven. Deze oplossing geldt alleen voor Quest 2.

• Er is een probleem opgelost waarbij je kon vastlopen in een zwarte omgeving na het sluiten van een app. Als dit probleem zich voordoet, start de headset dan opnieuw op. Als dit niet werkt, neem dan contact op met de klantenondersteuning.

• Er is een probleem opgelost waarbij apps niet werden hervat nadat het virtuele toetsenbord was genegeerd als het Wi-Fi-menu geopend was.

Bekijk onze bekende problemen voor informatie over huidige trends en problemen.

Release-opmerkingen Oculus for Business, juni 2021

Fabrieksinstellingen herstellen op afstand

Beheerders kunnen nu op afstand de fabrieksinstellingen herstellen via Apparaatbeheer.

Ga voor meer informatie over het gebruik van deze functie naar onze ondersteuningssite.

Casten naar browser

Casten naar een browser is nu beschikbaar via Oculus for Business-headsets.

Ga voor meer informatie over deze functie naar onze ondersteuningssite.

Aangepaste rollen

Beheerders kunnen nu rollen aanpassen voor andere beheerders met specifieke toestemmingen in Apparaatbeheer.

Ga voor meer informatie over deze functie naar onze ondersteuningssite.

Oplossingen versie 28.0 (Quest 2 build 1584980.33330.0, Quest build 1584980.33300.0)

Beschikbaar in de week van 14 juni 2021.

• Er is een probleem opgelost waarbij de tutorial voor Hand volgen werd weergegeven wanneer Hand volgen was uitgeschakeld.

• Er is een probleem opgelost waarbij de tekst voor Wi-Fi-netwerkstatus niet werd bijgewerkt nadat er wijzigingen waren aangebracht.

• Er is een probleem opgelost waarbij de pincode van het apparaat 2 keer moest worden ingevoerd om toegang te krijgen tot nieuw ingestelde headsets.

• Er is een probleem opgelost waarbij de prompt Guardian maken verscheen nadat een headset uit de slaapmodus werd gehaald.

• Er is een probleem opgelost waarbij de knop Video opnemen werd uitgelicht nadat een opnamesessie was beëindigd.

Bekijk onze bekende problemen voor informatie over huidige trends en problemen.

Release-opmerkingen Oculus for Business, maart 2021

Gesideloade apps

Beheerders kunnen nu via Apparaatbeheer gesideloade apps inschakelen zodat ze in headsets worden weergegeven.

Ga voor meer informatie over het gebruik van deze functie naar onze ondersteuningssite.

Paginering en zoeken

Apparaatbeheer is bijgewerkt zodat beheerders hun apparaatgroep kunnen doorzoeken op specifieke headsets of headsets met bepaalde condities, zoals een laag batterijniveau.

Ga voor meer informatie over deze functie naar onze ondersteuningssite.

Focusoverlay

Ontwikkelaars kunnen nu via Focusoverlay toegang tot systeemgebruikersinterfaces inschakelen voor klanten terwijl ze hun apps gebruiken.

Raadpleeg voor meer informatie over Focusoverlay onze ontwikkelaarsdocumenten.

Apparaatbeheer-updates standaardiseren

De volgende functies worden nu meteen toegepast op alle headsets in een groep waarop de update wordt toegepast:

• Pincode apparaat

• Wi-Fi-netwerkconfiguratie

• USB-foutopsporing

• Hand volgen

• Guardian

• Kioskmodus

Oplossingen versie 25.0 (build 1396980.11610.0)

Beschikbaar in de week van 15 maart 2021.

• Er is een probleem opgelost waarbij het headsetscherm zwart werd als er van de ene naar de andere app werd overgeschakeld.

• Er is een probleem opgelost waarbij de prompt Foutopsporing via USB toestaan 2 keer verscheen na het aansluiten van een USB-kabel op de headset.

• Er is een probleem opgelost waarbij apps 2 keer werden weergegeven in de appbibliotheek.

• Er is een probleem opgelost waarbij de knop Update toepassen nog steeds werd weergegeven nadat een update was toegepast.

• Er is een probleem opgelost waarbij gebruikers niet-kioskmodusapps konden starten als ze in kioskmodus waren.

• Er is een probleem opgelost waarbij gebruikers geen foutmelding kregen bij het invoeren van een onjuist Wi-Fi-wachtwoord.

• Er is een probleem opgelost waarbij de Guardian-veiligheidsprompt 2 keer werd weergegeven.

• Er is een probleem opgelost waarbij handen niet in VR werden weergegeven als Hand volgen was ingeschakeld.

Bekijk onze bekende problemen voor informatie over huidige trends en problemen.

Release-opmerkingen Oculus for Business, januari 2021

Appstatus

Apparaatbeheer is bijgewerkt en geeft aan of een app wordt gedownload, geïnstalleerd of op succesvolle wijze is geïnstalleerd en biedt aanvullende details over eventuele uitvoeringsfouten die mogelijk hebben plaatsgevonden.

Ga voor informatie over deze wijzigingen naar onze ondersteuningssite.

Bedrijfskanalen

Met Bedrijfskanalen kunnen onafhankelijke softwareverkopers VR-apps rechtstreeks aan je appbibliotheek leveren terwijl je nog steeds controle hebt over de uitvoering van apps.

Ga voor meer informatie over Bedrijfskanalen naar onze ondersteuningssite.

Apparaten een naam geven

Beheerders kunnen nu elke headset in hun groep een naam geven in Apparaatbeheer.

Ga voor meer informatie over deze functie naar onze ondersteuningssite.

Oplossingen versie 23.0 (build 1201840.15860.0)

Beschikbaar in de week van 11 januari 2021.

• We hebben een probleem opgelost waarbij het scherm van de headset zwart werd na het invoeren van de pincode van het apparaat.

• We hebben een probleem opgelost waarbij de prompt over de pincode van het apparaat werd weergegeven in de headset na het aanbrengen van wijzigingen in Apparaatbeheer.

• We hebben een probleem opgelost waarbij de headset vastliep bij de prompt over de pincode van het apparaat nadat deze was overgeplaatst naar een andere groep in Apparaatbeheer.

• We hebben een probleem opgelost waarbij apps automatisch werden verwijderd uit de bibliotheek wanneer instellingen werden gewijzigd in Apparaatbeheer.

Bekijk onze bekende problemen voor informatie over huidige trends en problemen.

Release-opmerkingen Oculus for Business, oktober 2020

Versie 21.0 voor Quest 2 (build 924860.20080.0)

Bekijk onze bekende problemen voor informatie over huidige trends en problemen.

Release-opmerkingen Oculus for Business, september 2020

Updates plannen

Updates plannen is nu beschikbaar voor Oculus for Business-headsets.

Ga voor informatie over het plannen van updates naar onze ondersteuningssite.

Universeel-menu

Het universeel-menu is bijgewerkt en heeft nu duidelijke pictogrammen en snelle toegang tot instellingen. Houd er rekening mee dat je headsets versie 19 moeten hebben om deze wijziging te kunnen weergeven.

Ga voor meer informatie over deze wijzigingen naar onze ondersteuningssite.

Oplossingen versie 20.0 (build 904120.14700.0)

Beschikbaar in de week van 1 september 2020.

• We hebben een probleem opgelost waarbij het menu omhoog kwam nadat de headset uit de slaapmodus werd gehaald.

• We hebben een probleem opgelost waarbij de Guardian-vloer omhoog kwam bij het uitschakelen van de controllers of de functie Hand volgen.

• We hebben een probleem opgelost waarbij het venster Vloerniveau bevestigen werd weergegeven boven het hoofdniveau tijdens de eerste keer dat Guardian werd ingesteld.

• We hebben een probleem opgelost waarbij apps automatisch werden verwijderd uit de bibliotheek wanneer instellingen werden gewijzigd in Apparaatbeheer.

Bekijk onze bekende problemen voor informatie over huidige trends en problemen.

Release-opmerkingen Oculus for Business, augustus 2020

Hand volgen

Hand volgen met Oculus for Business is nu beschikbaar. Zo kun je je handen gebruiken om te navigeren en interactie te hebben met Oculus for Business, in plaats van de Oculus Touch-controllers.

Ga voor informatie over het inschakelen van Hand volgen naar onze ondersteuningssite.

Oculus-browser

We hebben de Oculus-browser uitgebracht voor Oculus for Business. Door deze functie in te schakelen in Apparaatbeheer, kun je toegang krijgen tot websites vanaf je headset.

Ga voor instructies voor het inschakelen van de Oculus-browser naar onze ondersteuningssite.

Oplossingen versie 19.0 (build 821490.16980.0)

Beschikbaar in de week van 3 augustus 2020.

• We hebben een probleem verholpen waarbij de pincode van het apparaat niet in de headset verscheen na de toepassing van een update.

• We hebben een probleem opgelost waarbij foto's en video's niet gelijk werden verwijderd uit de apparaatopslag.

• We hebben een probleem opgelost waarbij het selecteren van het toetsenbordpictogram het deelvenster opende voor het invoeren van de beheerderspincode.

• We hebben een probleem opgelost waarbij apps verdwenen uit de appbibliotheek als de headset niet actief was.

Bekijk onze bekende problemen voor informatie over huidige trends en problemen.

Release-opmerkingen versie 18.0 (build 738660.26860.0)

Al deze functies en verbeteringen worden beschikbaar in de week van 6 juli 2020.

Oplossingen

• We hebben een probleem verholpen waarbij de pincode van het apparaat niet in de headset verscheen na de toepassing van een update.

• We hebben een probleem opgelost waarbij foto's en video's niet gelijk werden verwijderd uit de apparaatopslag.

• We hebben een probleem opgelost waarbij het selecteren van het toetsenbordpictogram het deelvenster opende voor het invoeren van de beheerderspincode.

• We hebben een probleem opgelost waarbij apps verdwenen uit de appbibliotheek als de headset niet actief was.

Bekijk onze bekende problemen voor informatie over huidige trends en problemen.

Release-opmerkingen versie 17.0 (build 655140.23520.0)

Al deze functies en verbeteringen worden beschikbaar in de week van 25 mei 2020.

Oplossingen

• We hebben een bug opgelost waarbij Guardian ertoe leidde dat het deelvenster Home verdween.

• We hebben een bug opgelost waarbij de kioskmodus werd uitgeschakeld wanneer Guardian werd uitgeschakeld.

• We hebben een probleem opgelost waarbij gebruikers geen toegang kregen tot de kioskmodus zonder de headset opnieuw op te starten.

• We hebben een probleem opgelost waarbij de Guardian-vloer omhoog kwam als de controllers werden uitgeschakeld.

• We hebben een probleem opgelost waarbij het volgen van de controllers verloren ging na het selecteren van Guardian-geschiedenis wissen.

• We hebben een probleem opgelost waarbij appbibliotheek niet verscheen na het bijwerken of sluiten van een app als beheerder.

• We hebben een probleem opgelost waarbij Controleren op updates leidde tot een zwart scherm.

Release-opmerkingen versie 16.0 (build 602380.19060.0)

Al deze functies en verbeteringen worden beschikbaar in de week van 4 mei 2020.

Oplossingen

• We hebben een probleem opgelost waarbij de beheerderspincode verkeerd was uitgelijnd met het invoerveld.

• We hebben een probleem opgelost waarbij Oculus Link ontbrak in Instellingen.

• We hebben een probleem opgelost waarbij bepaalde tekst niet juist werd vertaald.

Release-opmerkingen versie 15.0 (build 555180.17340.0)

Oplossingen

• Navigatie, trackingfrequentie en Guardian-tracking zijn verwijderd uit Apparaatinstellingen. Deze instellingen waren eerder beschikbaar in de beheerdersmodus en zijn sindsdien verwijderd.

• We hebben een probleem opgelost waarbij een pauzescherm werd weergegeven na het opnieuw opstarten.

• We hebben een probleem opgelost waarbij een configuratiebevestiging voor Guardian niet werd weergegeven in een headset als deze in de kioskmodus was.

• We hebben een probleem opgelost waarbij de gebruikersinterface verdween na het selecteren van Privacy in Apparaatinstellingen.

• Bugoplossingen voor Oculus Link.

Release-opmerkingen versie 14.0 (build 507240.20940.0)

Releases

• Gebruikers kunnen nu in staat worden gesteld om het koppelen van controllers te beheren in VR vanuit Alle instellingen terwijl ze de beheerdersmodus gebruiken. Meer informatie over het gebruik van deze functie vind je op onze ondersteuningssite.

Oplossingen

• We hebben een bug opgelost die ervoor zorgde dat headsets niet juist werden toegewezen, zelfs niet nadat de app aangaf dat het instellen was gelukt.

• We hebben een vertragingsprobleem opgelost wanneer een gebruiker zijn hoofd van de ene naar de andere kant bewoog.

• De gebruikersinterface van de beheerderspincode wordt niet langer weergegeven terwijl je je scherm opneemt.

• De video voor gezondheid en veiligheid die beschikbaar is voor consumenten is verwijderd.

• We hebben een probleem opgelost waarbij de tekst van Je Guardian-configuratie aanpassen niet juist werd weergegeven.

Release-opmerkingen versie 13.0 (build 456680.26060.0)

Releases

• Casten is nu beschikbaar voor Oculus for Business. Meer informatie over het gebruik van de functie voor casten vanaf je headset.

Oplossingen

• We hebben een bug opgelost waarbij knoppen voor de pincode van vorm veranderden terwijl bepaalde meldingen werden weergegeven.

• We hebben een probleem opgelost waarbij de launcher niet werd weergegeven bij het sluiten van de beheerdersmodus als Guardian actief was.

• We hebben een probleem opgelost met het toevoegen van meerdere apps aan de appbibliotheek in Apparaatbeheer.

• We hebben een probleem opgelost waarbij de headsets opnieuw moesten worden opgestart om te controleren op appupdates.

• We hebben het tabblad Guardian toegevoegd aan het universeel-menu.

• Als je klikt op Alles weergeven, word je nu naar de beheerderspincode geleid voordat je verdergaat.

Release-opmerkingen versie 12.0 (build 434260.5030.0)

Oplossingen

• We hebben een probleem opgelost waarbij de beheerdersmodus geactiveerd bleef, zelfs nadat het apparaat in de slaapmodus overging.

• We hebben een bug opgelost waarbij het lezen van artikelen van de Oculus for Business-website je terugstuurde naar de kioskmodusapp.

• Het tabblad Experimenten is nu verborgen en maakt geen deel meer uit van het universeel-menu.

• Het scherm voor de beheerderspincode verdwijnt nu automatisch na succesvolle invoer van de pincode.