Komma igång

För Oculus Quest 2-headset läser du våra aktiveringsmetodtips.

Översikt

Välkommen till Oculus for Business

Oculus for Business erbjuder en säker och tillförlitlig VR-lösning för företagskunder. Erbjudandet inkluderar programvara för att konfigurera och hantera VR-implementeringar, en skräddarsydd upplevelse i headsetet och kundsupport på företagsnivå.

Läs igenom den här processen med fyra steg för att komma igång.

Viktigt! Endast Oculus Quest- och Quest 2-headset som köpts via Oculus for Business-programmet kan aktiveras via den här proceduren.

Aktivering kräver en Wi-Fi- och Bluetooth-aktiverad Android-telefon som kör Oreo (OS 8.0) eller högre och ett öppet Wi-Fi-nätverk/WPA2 Wi-Fi-nätverk med stöd för 20 Mbit/s med öppen anslutning till Facebook-servrar.

1. Konfigurera konto

Innan du aktiverar headseten kontrollerar vi att du har konfigurerat din Oculus for Business- och Workplace från Facebook-integration korrekt.

Förhandskrav
Följande är konfigurationsförhandskraven för Oculus for Business-plattformen:
  • Öppet Wi-Fi-nätverk/WPA2 Wi-Fi-nätverk med stöd för 20 Mbit/s med öppen anslutning till Facebook-servrar.
  • Android-enhet som kör Oreo (8.0) eller högre
    • Obs! Android-surfplattor stöds inte för headsetaktivering i nuläget.
  • Webbserver där appar och OBB/stora filer kan lagras för implementering.
  • Ett e-postkonto för företag. Kostnadsfria e-postkonton som Gmail och Yahoo är för närvarande inte kompatibla.
  • Företagsappar kan inte använda ett Oculus-id eller plattformens SDK.

1.1 – När du har köpt och fått dina Oculus for Business-headset får du ett välkomstmeddelande via e-post. Följ anvisningarna i e-postmeddelandet för att logga in på Workplace med hjälp av din befintliga e-post för Workplace ELLER skapa ett nytt Workplace-konto.

Obs! Välkomstmeddelandet via e-post innehåller instruktioner för att skapa ett gratis Workplace-konto som beviljas av ditt Oculus for Business-köp.

1.2 – Godkänn Oculus for Business-integrationen och godkänn Oculus for Business-beställningen.

Du kan även logga in direkt på Device Manager för att godkänna när registreringen är slutförd.

2. Installera appen för enhetskonfiguration

Appen för enhetskonfiguration används för att aktivera Oculus for Business-headseten. Använd alltid den senaste versionen av appen.

2.1 – När dina beställningar har bekräftats och godkänts laddar du ned Appen för enhetskonfiguration från Device Manager genom att följa dessa instruktioner.

2.2 – När appen har installerats loggar du in med inloggningsuppgifterna för Workplace från Facebook.

3. Förbereda headseten

Förbered flera headset på ett sådant sätt att de kan alla anslutas till en strömkälla och aktiveras.

3.1 – Se till att alla headset är anslutna till en strömkälla och har laddats i minst 30 minuter. Se till att de är anslutna till en strömkälla under aktiveringsprocessen.

3.2Aktivera varje headset genom att trycka på ström-/standbyknappen tills LED-lampan lyser vitt. När du slår på ett headset kan det identifieras av appen för enhetskonfiguration och aktiveras.

3.3 – Se till att telefonen är ansluten till en strömkälla så att den inte får slut på batteri eller försätts i viloläge under aktiveringsprocessen.

4. Aktivera headset

När förberedelsen är slutförd kan du aktivera headseten med hjälp av appen för enhetskonfiguration.

4.1 – Öppna appen för enhetskonfiguration och logga in med inloggningsuppgifterna för Workplace från Facebook. Tryck på Starta konfiguration för att öppna Wi-Fi-informationsdialogrutan.

4.2Ange Wi-Fi-nätverkets namn och lösenord och tryck sedan på Spara.

Obs! Det namn och lösenord du anger för nätverket är skiftlägeskänsliga. Wi-Fi-konfigurationen behöver endast göras en gång.

4.3Tryck på Konfigurera för att påbörja headsetaktiveringen. Varje påslaget headset placeras i kö på konfigurationsförlopsskärmen och listas efter serienumret.

Aktiveringsmetodtips

Följ de här metodtipsen för att säkerställa en lyckad headsetaktivering:

• Undvik att vidröra eller flytta headseten under aktivering.

• Vänta tills du ser meddelandet Slutför konfigurationen på anslutningsförloppsskärmen i appen för enhetskonfiguration. Bekräfta att alla headset har statusen Konfigurerat. Har de inte det trycker du på Skanna igen längst ned på skärmen.

• Kontrollera i Device Manager för att säkerställa att alla headset har statusen Aktivt och att de kör den senaste versionen av operativsystemet.

Videovägledning för appen för enhetskonfiguration

Konfigurationsstatus
  • Under aktiveringen ändras statusen för varje headset från Ej konfigurerat till Konfigurerat. Tiden för massaktivering varierar, men aktivering kan ta några timmar beroende på din Wi-Fi-kapacitet och antalet headset du aktiverar.

• Om du behöver stoppa processen av någon anledning trycker du på Stoppa. När processen har stoppats kan du se aktiveringsstatusen för varje headset genom att trycka på Information.

• När alla headset har statusen Konfigurerat stänger du av de headseten. Upprepa aktiveringsprocessen för en annan grupp ej aktiverade headset genom att slå på dem och trycka på Konfigurera.

• När ett headset har aktiverats kan du slå på headsetet och visa VR Out-of-Box-upplevelsen (OOBE). Följ stegen som visas i varje headset för att slutföra de första OOBE-justeringarna (till exempel headsetlinser, remarmar, skyddssystemets gränser osv.)

Aktivering slutförd

Grattis, du har slutfört headsetens aktiveringsprocess!

När alla headset har laddat ned Oculus for Business-programvaran kan du sedan börja använda Device Manager för att hantera och implementera anpassade företagsappar i headsetet.

Du kan ta reda på mer om Device Manager genom att titta på videovägledningen nedan eller gå till supportavsnittet Använda Device Manager.

Videovägledning för Device Manager

Felsökning

Aktiveringen är för långsam
Upp till 25 headset kan aktiveras samtidigt i en omgång. Om aktiveringen går för långsamt kan du aktivera färre headset samtidigt i nästa omgång.

Serienumret visas inte i appen för enhetskonfiguration eller Device Manager
Om du inte kan se serienumret i appen för enhetskonfiguration. Kontrollera att du har följt steg 1 i välkomstmeddelandet för att konfigurera din Oculus for Business- och Facebook Workplace-integration. Kontrollera även att du har godkänt din beställning.

Jag hittar inte headsetets serienummer
Det 14-siffriga serienumret för varje headset finns tryckt på insidan av remmen på höger sida ovanför QR-koden. För enkel identifiering kan du använda en märkmaskin för att sätta fast serienumret på varje headset. Läs mer.

Problem med att ansluta till Wi-Fi
Wi-Fi kräver antingen ett ”öppet” Wi-Fi-nätverk eller WPA2 utan en ”infångstportal”. Om du inte har Wi-Fi-informationen måste du skaffa den via företagets Wi-Fi-administratörssupport.

Serienumret på headsetet matchar inte min beställningsbekräftelse
Observera att beställningsbekräftelsen hänvisar till förpackningens serienummer och Device Manager/appen för enhetskonfiguration hänvisar till motsvarande headsetserienummer. Läs mer.