Aan de slag

Raadpleeg onze effectieve methoden voor activering voor Oculus Quest 2-headsets.

Overzicht

Welkom bij Oculus for Business

Oculus for Business biedt een veilige en betrouwbare VR-oplossing voor zakelijke klanten. Het aanbod omvat software om VR-implementaties in te stellen en te beheren, een op maat gemaakte ervaring in de headset en klantenondersteuning op bedrijfsniveau.

Volg dit proces van 4 stappen om aan de slag te gaan.

Belangrijk: alleen Oculus Quest- en Quest 2-headsets die zijn gekocht via het Oculus for Business-programma, kunnen via deze procedure worden geactiveerd.

Voor activering is een Android-telefoon nodig met Oreo (8.0) of hoger, waarop Wi-Fi en Bluetooth zijn ingeschakeld, en een open/WPA2 Wi-Fi-netwerk met ondersteuning voor 20 Mbps en open connectiviteit met Facebook-servers.

1. Account instellen

Voordat je je headsets activeert, controleren we of je de Oculus for Business- en Workplace van Facebook-integratie goed hebt ingesteld.

Vereisten
Dit zijn de configuratievereisten voor het Oculus for Business-platform:
  • Open/WPA2 Wi-Fi-netwerk met ondersteuning voor 20 Mbps en open connectiviteit met Facebook-servers.
  • Android-apparaat met Oreo (8.0) of hoger.
    • Opmerking: Android-tablets worden momenteel niet ondersteund voor activering van de headset.
  • Webserver voor het hosten van apps en OBB's/grote bestanden voor activering.
  • Een zakelijk e-mailaccount. Gratis e-mailaccounts zoals van Gmail of Yahoo zijn op dit moment niet compatibel.
  • Zakelijke apps kunnen geen Oculus-ID of platform-SDK gebruiken.

1.1 - Na de aankoop en ontvangst van de Oculus for Business-headsets krijg je een welkomstmail. Volg de instructies in de e-mail om je aan te melden bij Workplace met je bestaande Workplace-e-mailadres OF maak een nieuw Workplace-account.

Opmerking: de welkomstmail bevat instructies voor het maken van het gratis Workplace-account dat je ontvangt door je Oculus for Business-aankoop.

1.2 - Accepteer de Oculus for Business-integratie en je Oculus for Business-bestelling.

Je kunt je ook rechtstreeks aanmelden bij Apparaatbeheer om deze na je registratie te accepteren.

2. De Apparaatconfiguratie-app installeren

De Apparaatconfiguratie-app wordt gebruikt om je Oculus for Business-headsets te activeren. Zorg ervoor dat je altijd gebruikmaakt van de nieuwste versie van de app.

2.1 - Nadat je bestellingen zijn bevestigd en geaccepteerd, download je de Apparaatconfiguratie-app via Apparaatbeheer door deze instructies te volgen.

2.2 - Na de installatie meld je je aan met je aanmeldgegevens van Workplace van Facebook.

3. Headsets een plaats geven

Verdeel meerdere headsets op zo'n manier dat ze allemaal kunnen worden gekoppeld aan een stroomvoorziening en kunnen worden ingeschakeld.

3.1 - Zorg dat alle headsets van stroom kunnen worden voorzien en minimaal 30 minuten zijn opgeladen. Houd de headsets aan de stroomvoorziening gekoppeld gedurende het activeringsproces.

3.2 - Schakel elke headset in door op de aan/uit- of standby-knop te drukken tot het ledlampje wit brandt. Als een headset wordt ingeschakeld, kan de Apparaatconfiguratie-app deze herkennen en activeren.

3.3 - Zorg dat je telefoon van stroom wordt voorzien, zodat deze niet uitschakelt of in de slaapstand gaat tijdens het activeringsproces.

4. Headsets activeren

Nadat de headsets een plaats hebben gekregen, ben je klaar om de headsets te activeren via de Apparaatconfiguratie-app.

4.1 - Open de Apparaatconfiguratie-app en meld je aan met je aanmeldgegevens van Workplace van Facebook. Tik op Configuratie starten om het informatievenster voor Wi-Fi te openen.

4.2 - Voer de naam en het wachtwoord van het Wi-Fi-netwerk in en tik op Opslaan.

Opmerking: de netwerknaam en het wachtwoord die je invoert, zijn hoofdlettergevoelig. Je hoeft de Wi-Fi maar één keer in te stellen.

4.3 - Tik op Instellen om de activering van de headset te starten. Elke ingeschakelde headset wordt in de rij geplaatst op het configuratievoortgangsscherm en vermeld met het serienummer.

Effectieve methoden voor activering

Volg deze effectieve methoden om de headset succesvol te activeren:

• Voorkom dat je de headsets aanraakt of beweegt tijdens de activering.

• Wacht tot de Apparaatconfiguratie-app Configuratie afronden weergeeft op het verbindingsvoortgangsscherm. Controleer of alle headsets de status Geconfigureerd hebben. Als dit niet zo is, tik dan onderaan het scherm op Opnieuw scannen.

• Controleer in Apparaatbeheer of alle headsets de status Actief hebben en of ze de recentste versie van het besturingssysteem gebruiken.

Videotutorial Apparaatconfiguratie-app

Configuratiestatus
  • Tijdens de activering verandert de status van elke headset van Niet geconfigureerd naar Geconfigureerd. De tijdlijnen voor activering in bulk variëren, maar de activering kan enkele uren in beslag nemen, afhankelijk van de Wi-Fi-verbinding en het aantal headsets dat je wilt activeren.

• Als je het proces om welke reden dan ook wilt stoppen, tik je op Stoppen. Als je na het stoppen op Details tikt, zie je de activeringsstatus van elke headset.

• Zodra alle headsets Geconfigureerd aangeven, schakel je die headsets uit. Herhaal het activeringsproces voor een andere groep niet-geactiveerde headsets door de headsets in te schakelen en op Instellen te tikken.

• Zodra een headset is geactiveerd, kun je de headset inschakelen en de Out-of-Box Experience (OOBE) in VR bekijken. Volg de weergegeven stappen in elke headset om de eerste OOBE-aanpassingen (zoals headsetlenzen, bandarmen, de Guardian-rand enzovoort) te voltooien.

Activering voltooid

Gefeliciteerd, je hebt het activeringsproces voor je headsets voltooid!

Als alle headsets de Oculus for Business-software hebben gedownload, kun je Apparaatbeheer gaan gebruiken om aangepaste Enterprise-apps te beheren en op de headset te gebruiken.

Bekijk de onderstaande videotutorial voor meer informatie over Apparaatbeheer of ga naar het ondersteuningsgedeelte Apparaatbeheer gebruiken.

Videotutorial Apparaatbeheer

Problemen oplossen

Activering te langzaam
Er kunnen maximaal 25 headsets tegelijk worden geactiveerd. Als de activering langzaam verloopt, activeer dan in de volgende groep minder headsets tegelijk.

Serienummer wordt niet weergegeven in de Apparaatconfiguratie-app of Apparaatbeheer
Controleer het volgende als je je serienummer niet ziet in de Apparaatconfiguratie-app. Zorg dat je stap 1 in je welkomstmail heb voltooid om je Oculus for Business- en Facebook Workplace-integratie succesvol in te stellen. Zorg er ook voor dat je je bestelling hebt geaccepteerd.

Kan het serienummer van de headset niet vinden
Het 14-cijferige serienummer van elke headset staat aan de binnenkant van de rechterband boven de QR-code. Je kunt overwegen een labelapparaat te gebruiken om het serienummer aan elke headset te bevestigen en deze zo makkelijker te kunnen identificeren. Meer informatie.

Problemen bij het verbinden met Wi-Fi
Wi-Fi vereist ofwel een open Wi-Fi-netwerk ofwel een WPA2-netwerk zonder captive portal. Als je geen gegevens over je Wi-Fi hebt, moet je deze opvragen via de ondersteuning voor Wi-Fi-beheerders van je bedrijf.

De serienummers op mijn headset komen niet overeen met die op mijn bestellingsbevestiging
Op de bestellingsbevestiging wordt het serienummer van de doos vermeld en in Apparaatbeheer/de Apparaatconfiguratie-app wordt het corresponderende serienummer van een headset vermeld. Meer informatie.