Aloittaminen

Jos sinulla on Oculus Quest 2 -virtuaalilasit, lue aktivoinnin parhaat käytännöt.

Yleiskatsaus

Tervetuloa Oculus for Businessiin

Oculus for Business tarjoaa turvallisen ja luotettavan VR-ratkaisun yritysasiakkaille. Tarjontaan kuuluu ohjelmisto VR:n käyttöönottojen määrittämiseen ja hallinnoimiseen, mukautettu virtuaalilasikokemus ja yritysluokan asiakastuki.

Aloita perehtymällä tähän nelivaiheiseen prosessiin.

Tärkeää: vain Oculus for Business -ohjelmasta ostettuja Oculus Quest- ja Oculus Quest 2 -virtuaalilaseja voi aktivoida tällä menetelmällä.

Aktivointi edellyttää Android-puhelinta, jossa on Oreo 8.0 -käyttöjärjestelmä tai sitä uudempi sekä Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteys käytössä, ja avointa tai WPA2-suojattua Wi-Fi-verkkoa, joka tukee 20 mbps:n nopeutta ja avoimia yhteyksiä Facebook-palvelimiin.

1. Tilin määrittäminen

Ennen kuin aktivoimme virtuaalilasisi, varmistamme, että olet määrittänyt Oculus for Businessin ja Workplace by Facebookin integroinnin oikein.

Edellytykset
Alla on lueteltu Oculus for Business -alustan määritysvaatimukset:
  • Tarvitset avoimen tai WPA2-suojatun Wi-Fi-verkon, joka tukee vähintään 20 mbps:n nopeutta ja jolla on avoin yhteys Facebook-palvelimiin.
  • Tarvitset Android-laitteen, jossa on Oreo 8.0 -käyttöjärjestelmäversio tai tätä uudempi.
    • Huomautus: Android-tabletteja ei tällä hetkellä tueta virtuaalilasien aktivoinnissa.
  • Tarvitse verkkopalvelimen sovellusten, OBB-tiedostojen ja suurten tiedostojen isännöintiä varten käyttöönoton yhteydessä.
  • Tarvitset yrityssähköpostitilin. Maksuttomat sähköpostitilit (esimerkiksi Gmail, Yahoo jne.) eivät ole tällä hetkellä yhteensopivia.
  • Yrityssovellukset eivät voi käyttää Oculus-tunnusta tai alustan SDK:ta.

1.1 – Kun olet ostanut ja saanut Oculus for Business -virtuaalilasit, saat tervetulosähköpostin. Kirjaudu sähköpostin ohjeiden mukaisesti Workplaceen olemassa olevalla Workplace-sähköpostiosoitteellasi TAI luo uusi Workplace-tili.

Huomautus: tervetulosähköpostissa on ohjeet Oculus for Business -oston myöntämän ilmaisen Workplace-tilin luomiseen.

1.2 – Hyväksy Oculus for Business -integrointi ja hyväksy Oculus for Business -tilauksesi.

Voit myös kirjautua suoraan laitehallintaan ja hyväksyä ne rekisteröinnin jälkeen.

2. Laitemääritys-sovelluksen asentaminen

Laitemääritys-sovelluksella aktivoidaan Oculus for Business -virtuaalilasisi. Varmista, että käytät aina sovelluksen uusinta versiota.

2.1 – Kun tilauksesi on vahvistettu ja hyväksytty, lataa Laitemääritys-sovelluslaitehallinnasta seuraamalla näitä ohjeita.

2.2 – Kun asennus on suoritettu, kirjaudu sisään Workplace by Facebook -tunnuksillasi.

3. Virtuaalilasien valmisteleminen

Asettele useita virtuaalilaseja siten, että ne voidaan kaikki yhdistää virtalähteeseen ja käynnistää.

3.1 – Varmista, että kaikki virtuaalilasit on yhdistetty virtalähteeseen ja kaikkia on ladattu vähintään 30 minuuttia. Pidä ne kytkettynä virtalähteeseen koko aktivointiprosessin ajan.

3.2Kytke kaikkiin virtuaalilaseihin virta painamalla virta- ja valmiustilapainiketta, kunnes merkkivalo on valkoinen. Kun kytket virtuaalilaseihin virran, Laitemääritys-sovellus tunnistaa ja aktivoi ne.

3.3 – Varmista, että puhelimesi on kytketty laturiin, jotta sen akku ei lopu ja jotta se ei siirry lepotilaan aktivointiprosessin aikana.

4. Virtuaalilasien aktivoiminen

Kun valmistelu on suoritettu, olet valmis aktivoimaan virtuaalilasit Laitemääritys-sovelluksella.

4.1 – Avaa Laitemääritys-sovellus ja kirjaudu sisään Workplace by Facebook -tunnuksillasi. Avaa Wi-Fi-tietojen valintaikkuna napauttamalla Aloita määritys.

4.2Anna Wi-Fi-verkon nimi ja salasana. Napauta sitten Tallenna.

Huomautus: Antamassasi verkon nimessä ja salasanassa huomioidaan kirjainkoko. Wi-Fi-määritys täytyy tehdä vain kerran.

4.3 – Aloita virtuaalilasien aktivointi napauttamalla Määritä. Kaikki käynnissä olevat virtuaalilasit lisätään jonoon määrityksen edistymisnäytössä, jossa ne luetellaan sarjanumeron perusteella.

Aktivoinnin parhaat käytännöt

Takaat onnistuneen virtuaalilasien aktivoinnin noudattamalla näitä parhaita käytäntöjä:

• Älä koske virtuaalilaseihin tai liikuta niitä aktivoinnin aikana.

• Odota, että Laitemääritys-sovellus näyttää yhteyden edistymisnäytöllä ilmoituksen siitä, että määritystä viimeistellään. Vahvista, että kaikki virtuaalilasit ovat Määritetty-tilassa. Jos ne eivät ole, napauta näytön alareunassa Skannaa uudelleen.

• Tarkista laitehallinnasta, että kaikkien virtuaalilasien tilana on Aktiivinen ja että niissä on käytössä uusin käyttöjärjestelmäversio.

Laitemääritys-sovelluksen ohjevideo

Määritystila
  • Aktivoinnin aikana kaikkien virtuaalilasien Ei määritetty-tila vaihtuu Määritetty-tilaksi. Massa-aktivoinnin aikataulut vaihtelevat, mutta aktivointi voi kestää muutaman tunnin. Kesto riippuu Wi-Fi-verkon kapasiteetista ja aktivoitavien virtuaalilasien määrästä.

• Jos sinun täytyy pysäyttää prosessi mistä tahansa syystä, napauta Seis. Kun prosessi on pysäytetty, näet jokaisten virtuaalilasien aktivointitilan napauttamalla Tiedot.

• Kun kaikki virtuaalilasit ovat Määritetty-tilassa, sammuta niiden virta. Toista aktivointiprosessi toiselle joukolle aktivoimattomia virtuaalilaseja kytkemällä niihin virta ja napauttamalla Määritä.

• Kun virtuaalilasit on aktivoitu, voit käynnistää ne ja katsella niiden VR-tervetulokokemuksen. Suorita alustavat ensimmäisen käytön säädöt (esimerkiksi virtuaalilasien linssit, hihnavarret, valvontajärjestelmän rajat jne.) kuidenkin virtuaalilasien näyttämien ohjeiden mukaisesti.

Aktivointi suoritettu

Onneksi olkoon, olet aktivoinut virtuaalilasisi!

Kun kaikkiin virtuaalilaseihin on ladattu Oculus for Business -ohjelmisto, voit sitten siirtyä laitehallintaan hallitsemaan virtuaalilaseja ja ottamaan niissä käyttöön mukautettuja yrityssovelluksia.

Jos haluat lisätietoja laitehallinnasta, katso alla oleva ohjevideo tai siirry laitehallinnan käytön tukiosioon.

Laitehallinnan ohjevideo

Vianmääritys

Aktivointi sujuu liian hitaasti
Voit aktivoida kerrallaan enintään 25 virtuaalilasit. Jos aktivointi tuntuu sujuvan liian hitaasti, aktivoi seuraavassa erässä vähemmän virtuaalilaseja kerralla.

Sarjanumero ei näy Laitemääritys-sovelluksessa tai laitehallinnassa
Jos et näe sarjanumeroasi Laitemääritys-sovelluksessa: Varmista, että toimit tervetulosähköpostin vaiheen 1 mukaisesti ja määritit Oculus for Businessin ja Facebook Workplacen integroinnin onnistuneesti. Varmista myös, että olet hyväksynyt tilauksesi.

Virtuaalilasien sarjanumeroa ei löydy
Kuidenkin virtuaalilasien 14-numeroinen sarjanumero näkyy oikean puoleisen hihnan sisäpinnalla QR-koodin yläpuolella. Tunnistamisen helpottamiseksi voit kiinnittää kuidenkin virtuaalilasien sarjanumeron niihin tarralla. Lisätietoja.

Ongelmat Wi-Fi-yhteyden muodostamisessa
Wi-Fi edellyttää joko avointa Wi-Fi-verkkoa tai WPA2-salattua verkkoa ilman vahtiportaalia. Jos sinulla ei ole Wi-Fi-verkon tietoja, sinun on pyydettävä ne yrityksesi Wi-Fi-verkon ylläpitäjältä.

Virtuaalilasien sarjanumerot eivät täsmää tilausvahvistuksen kanssa
Huomaa, että tilausvahvistuksessa näkyy laatikon sarjanumero, kun taas laitehallinnassa ja Laitemääritys-sovelluksessa näkyy vastaavien virtuaalilasien sarjanumero. Lisätietoja.