Voor de eerste stap van de configuratie met de Apparaatconfiguratie-app ondersteunt Oculus for Business het volgende:

• WPA2-netwerk (met wachtwoordzin).

• Open netwerk.

• Wi-Fi-hotspot.

Deze netwerkbeperkingen gelden alleen voor de eerste activering van de headsets via de configuratie-app. Zodra je apparaten actief zijn in Apparaatbeheer kun je andere, veiligere Wi-Fi-netwerkopties gebruiken.

Het netwerk dat je gebruikt voor de configuratie mag ook geen captive portal gebruiken. Een captive portal is een webpagina waarmee je moet communiceren voordat deze je met internet verbindt. Deze worden vaak gebruikt door openbare Wi-Fi-netwerken in bedrijven, op luchthavens, in hotels en op andere locaties die gratis Wi-Fi-hotspots bieden.