Handspårning är en funktion som gör att du kan använda händerna istället för Oculus Touch-kontroller för att navigera i VR. När handspårningen är aktiverad använder headsetet sina kameror för att avläsa dina händers position och riktning.

För närvarande är den här funktionen endast kompatibel med appar som har utformats för handspårning samt Oculus-hem. Handspårning måste aktiveras av din Oculus for Business-administratör för att det ska kunna användas. Du måste även se till att du använder den senaste utgåvan av operativsystemet.

Så här aktiverar du handspårning:

1. Klicka på Enhetsgrupp i Device Manager.

2. Klicka på headsetet eller gruppen av headset som du vill aktivera handspårning för och klicka sedan på Inställningar.

3. Klicka på bredvid Handspårning och välj sedan .

4. Läs informationen i rutan Datainsamling för handspårning och klicka sedan Acceptera.

5. Klicka på Spara.

Härifrån vägleder headsetet dig genom anvisningarna om hur du använder handspårning för första gången.