Hand volgen is een functie waarmee je je handen kunt gebruiken om te navigeren in VR, in plaats van de Oculus Touch-controllers. Als Hand volgen is ingeschakeld, gebruikt de headset de camera's om de positie en oriëntatie van je handen te detecteren.

Deze functie is momenteel alleen compatibel met apps die zijn ontwikkeld voor Hand volgen en met Oculus Home. Je Oculus for Business-beheerder moet Hand volgen hebben ingeschakeld om dit te kunnen gebruiken. Zorg er ook voor dat je de laatste release van het besturingssysteem hebt geïnstalleerd.

Hand volgen inschakelen:

1. Klik in Apparaatbeheer op Apparaatgroep.

2. Klik op de headset of groep headsets waarvoor je Hand volgen wilt inschakelen en klik op Instellingen.

3. Klik naast Hand volgen op en selecteer Aan.

4. Controleer de informatie in de prompt Gegevensverzameling voor hand volgen en klik op Accepteren.

5. Klik op Opslaan.

Vervolgens geeft de headset je instructies over hoe je Hand volgen voor de eerste keer kunt gebruiken.