Wanneer je cast, kun je wat je ziet in VR streamen vanaf je Oculus for Business-headset naar een ander scherm of apparaat. Zorg dat je Oculus for Business-headset en het apparaat waarnaar je wilt casten zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk voordat je begint met casten. Onthoud dat sommige apps voor Oculus for Business geen castfunctionaliteit hebben.

Casten naar browser

Vanaf je headset casten naar een browser:

1. Selecteer het pictogram met je bedrijfslogo in het universeel-menu onderaan het scherm.

2. Voer je beheerderspincode in.

3. Selecteer in het universeel-menu en selecteer vervolgens Casten.

4. Selecteer Browser.

5. Ga op het apparaat waarnaar je wilt casten naar ocul.us/cast in Google Chrome of Microsoft Edge en voer de castingcode van je headset in.

6. In het venster Casten ingeschakeld op je headset selecteer je Sluiten.

Als je wilt stoppen met casten, kun je linksonder in de browser waarnaar je cast klikken op Casten beëindigen. Je kunt ook vanuit de headset stoppen met casten door te selecteren in het universeel-menu, gevolgd door Casten en Casten stoppen.

Opmerking: casten wordt alleen ondersteund in Google Chrome v.98.0.4758.101 of eerdere versies.

Chromecasten naar een ander apparaat

Vanaf je headset chromecasten naar een ander apparaat:

1. Selecteer het pictogram met je bedrijfslogo in het universeel-menu onderaan het scherm.

2. Voer je beheerderspincode in.

3. Selecteer in het universeel-menu en selecteer vervolgens Casten.

4. Zoek het apparaat waarnaar je wilt casten in de lijst met beschikbare apparaten en selecteer Volgende.

Een rode stip rechtsboven in je weergave in VR geeft aan dat je bent gestart met casten.

Stoppen met casten:

1. Selecteer het tabblad Delen en vervolgens Casten.

2. Selecteer Casten stoppen.

Er zijn een paar factoren waarmee je rekening moet houden bij het casten naar een Chromecast-apparaat:

• Je netwerk moet P2P-verbindingen toestaan.

• Momenteel worden alleen de volgende apparaten ondersteund voor casten met Oculus for Business-headsets:

• Alle generaties van Google Chromecast

• Google Home Hub

• Nvidia Shield en Nvidia Shield TV

• Tv's met ingebouwde Chromecast of andere smart-functionaliteit kunnen worden ondersteund, maar compatibiliteit is niet gegarandeerd voor alle modellen.

• Je Oculus for Business-headset en je Chromecast-apparaat moeten allemaal zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

• Als je wilt beheren wat je ziet op je Chromecast-apparaat, moet je Google Home installeren op een mobiel apparaat en dit verbinden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.