Kända problem

Utgåva av Oculus for Business, november 2021

Version 29.0, kända problem

Kända problem med tillfälliga lösningar

• Castingfunktioner i Oculus for Business är inkompatibla med Google Chrome v.98.0.4758.102 eller senare. Använd äldre versioner av Google Chrome för att fortsätta casta med ditt Oculus for Business-headset. Besök den här Google-supportsidan för anvisningar om hur du nedgraderar din Chrome-version.

• Om användaren tar bort en app från headsetet via ITAP kan appen inte tas bort från Appbiblioteket förrän en uppdatering tillämpas i administratörsläge.

• AUI V1 med den inringade miljön kanske visas när ett headset har aktiverats. För att lösa detta måste användaren aktivera administratörsläge och välja knappen Sök efter uppdateringar.

• Om användaren justerar sitt Skyddssystem i en kiosk-app kan miljön visas som helsvart. Starta om headsetet eller försök ställa in Skyddssystem igen för att återställa.

• Casting kan misslyckas för att fortsätta igen vid ett andra försök efter att headsetet har varit inaktivt i 15 sekunder. Du kan starta om headsetet för att återställa och försöka att casta igen.

• Om handspårning är aktiverat i ITAP kommer användaren att se uppmaningen Växla till kontroller efter att ha försökt att starta om appen medan kontrollerna används. Välj knappen Fortsätt med hjälp av kontroller för att avvisa uppmaningen och fortsätta med appupplevelsen.

• Upplevelsen visas fortfarande efter att headsetet har tagits bort från användarens huvud. En svart casting-skärm visas efter 15 sekunder.

• Användare kan inte avvisa växlingen till kontrollerna från en intagen kiosk-app om handspårning är aktiverad. Avvisa uppmaningen med hjälp av kontrollerna och fortsätt med upplevelsen i appen.

• Om användaren lämnar Skyddssystemet medan Omgivningskamera on-demand är aktiverat visas en helt svart miljö. Starta om headsetet för att återställa.

• Om en app pausas och Wifi-panelen startas försvinner AUI. Tryck på oculus-knappen på höger kontroll för att visa den igen.

Kända problem utan tillfälliga lösningar

• Icke-överförda fokusmedvetna appar visar oculus-logotypen som en platshållare på pausskärmen.

• Användare kan inte bläddra igenom rullgardinsmenyn för lagringshanteraren med hjälp av kontrollerna.

• USB-felsökning är aktiverat på headset när det visas som inaktiverat i ITAP.

• Om Skyddssystem är inaktiverat visas inte Omgivningskamera när du parkopplar kontroller.

Lösningar och kända problem för Enhetshanteraren för mobilen

Allmänna korrigeringar för v29

• Det är möjligt för en användare att länka till fel 3P MDM på appsidan i Enhetshanteraren. Från och med v29 kommer Enhetshanteraren att visa statusen Det gick inte att ange enhetsägare.

• Uppmaningen om att stänga av eller starta om headsetet visas nu om strömknappen trycks ned och hålls nere under registreringen.

• Uppmaningarna för Tillåt åtkomst till data och Tillåt USB-felsökning visas nu om de väljs under registreringen.

• MDM-panelen startar nu automatiskt vid första uppstarten av headsetet efter att 3P MDM har distribuerats.

• Appar som läggs till i ett headset från MDM från tredje part blockeras inte längre om användaren hade inaktiverat Aktivera sidladdade appar i Enhetshanteraren.

• Wifipanelen visas nu om den har valts under registreringen.

• Uppmaningen Tillåt USB-felsökning visas nu bara en gång.

Workspace ONE-lösningar för v29

• Appen Workspace ONE tvingas inte längre att stänga när användaren väljer Klar efter att ha valt låsskärmsavisering.

• Om headsetet flyttas till en annan ITAP-grupp under valet av PIN-kod lämnas användaren inte längre i en svart miljö.

• Användare kan nu justera Skyddssystem om de inte har slutfört registreringen.

Åtgärda ett känt problem för Workspace ONE

Starta om headsetet om du upplever något av de kända problemen för Workspace ONE som anges nedan:

• Jag riktades till en panel om Datadelning efter att ha registrerat ett headset. Klicka på knappen Godkänn för att fortsätta. Vid det här laget kan du hamna på en laddningsskärm.

• Det går inte att starta en app efter registreringen i Workspace ONE.

• Jag fastnade på en laddaddningsskärm efter att appen Workspace ONE startade om, innan en internetanslutning har upprättats.

• Jag fastnade i en mörk miljö efter att ha valt Ja på panelen Du måste börja om och ange din information igen om du avbryter vid registreringen.

• Jag fastnade på en tom panel i Workspace ONE efter att ha klickat på appen One Hub i Appbiblioteket medan appen redan är öppen.

• Inloggningen misslyckas eller fastnar efter att inloggningsskärmen har stängts.

Allmänna lösningar för alla MDM

• Felmeddelandet Återställning av Android visas i headsetet medan headsetet uppdateras och MDM-auktoriseringen ändrades för headsetet i Enhetshanteraren. Tryck på knapparna Vol- och Vol+ för att navigera i menyn. Markera Fabriksåterställning och tryck på strömknappen för att välja alternativet.

• Användning av 3P MDM på ett privat nätverk som kräver certifikat istället för en SSID/lösenordskombination är möjligt men stöds inte. Om du försöker detta ska du kontakta din säkerhets-/IT-avdelning för att verifiera att användarnamnet är giltigt och att du har rätt behörighetsnivå.

• Ett headset kan försvinna från Enhetshanteraren när du byter från en tredjeparts-MDM tillbaka till Oculus Enhetshanteraren som MDM. Detta inträffar under tilldelningen. Om det sker ska du använda Android-appen Oculus for Business för att tilldela enheten igen. Det bör dyka upp igen i Enhetshanteraren.

• Om användaren backar ut från skärmen för aviseringsinställningar efter att ha valt en PIN-kod riktas hen till 3P MDM-startskärmen, inte till början av PIN-kodsflödet. Om du behöver ställa in/återställa PIN-koden för en enhet som hanteras av en 3P MDM föreslår vi att du använder webbkonsolen för den 3P MMD som du använde.

• 3P MDM-applikationer syns inte i Appbiblioteket. Detta kan inträffa när ett headset som är registrerat i en 3P MDM flyttas till en grupp med Enhetshanteraren som har sidladdade appar inaktiverade. Aktivera sidladdade appar.

• Om administratörsläget är aktiverat kan en användare starta andra appar innan registreringen av headsetet i en MDM från tredje part är klar.

• Även om en användare är registrerad och har angett en PIN-kod för enheten omdirigeras hen tillbaka till enhetens PIN-kodsinställning i headsetet. Den främsta orsaken till detta är när ett headset flyttas från Alla enheter till en grupp eller vice versa. Ange enhetens PIN-kod igen. Försök att inte flytta enheter mellan grupper om det inte är nödvändigt.

Kända problem för MobileIron GO

• Quest 2-enheter rapporteras som "Quest" i enhetsinformationen för appen MobileIron Go.

• Under registreringen kan aviseringstexten på låsskärmen verka väldigt mörk för andra poster än Visa inte aviseringar. Välj Visa inte aviseringar.

• I vissa situationer visas inte statusen Fel vid inställning av enhetsägare för ett headset när en 3P MDM har ställts in på fel app. Om du har problem med att ställa in en 3P MDM som MDM-utfärdare kan du kontrollera att du har länkat rätt app i Enhetshanteraren på appsidan.

• Knappen Fortsätt visas inte på registreringssidan för MobileIron Go. Använd joysticken på kontrollern för att bläddra nedåt.

Kända problem för Workspace ONE

• I vissa situationer ändras inte headsetets PIN-kod när den ändras från webbkonsolen Workspace ONE. Om detta inträffar kan du låsa headsetet från webbkonsolen och be användaren att ta på sig headsetet och låsa upp det. Vid det laget bör den börja acceptera en PIN-kodändring från webbkonsolen.

• När du flyttar ett headset som är registrerat i WorkSpace ONE till och ut ur grupper i Enhetshanteraren kan enhetens pinlåskod ibland fastna. Använd webbkonsolen WorkSpace ONE för att byta enhetens PIN-kod på headsetet.

• Efter att ha avregistrerat headsetet från Workspace ONE befinner sig användaren i headsetet i en helt mörk miljö med tre svävande prickar framför sig. Användaren ska trycka på Oculus-knappen på den högra kontrollen. Detta bör ta användaren tillbaka till rätt miljö.

• I vissa situationer visas inte statusen för ett headset nedanför Enhetshanteraren för mobilen i Enhetshanteraren som Installerad efter att en MDM från tredje part har tilldelats. Om detta inträffar kan du testa följande:

• Testa att tilldela headsetet igen med appen Oculus for Business.

• Se till att uppdatera sidan Enhetshanteraren eftersom statusen inte uppdateras annars.

• Ta en titt i headsetet och kontrollera att det inte har fastnat i meddelandet Konfigurerar.

• Om meddelandet för Status nämner ett fel eller om det fortfarande inte står Installerad ska du ändra tillbaka MDM-utfärdare till Oculus Enhetshanteraren. Kontrollera sedan i headsetet att Enterprise UX laddas helt. När Oculus Enhetshanteraren har verifierats som fungerande kan du ändra MDM-utfärdare till 3P MDM och försöka att registrera.

• I den senaste versionen öppnas panelen för Workspace ONE automatiskt i mörkt läge. Om användaren inte gillar detta kan det inaktiveras från inställningarna efter registrering.

Utgåva av Oculus for Business, juni 2021

version 28.0, kända problem

Vi utreder följande problem och arbetar på att lösa dem i framtida uppdateringar:

Kända problem med tillfälliga lösningar

• Felet Ofullständig konfiguration visas under enhetstilldelningen. Om detta händer kan du vänta några timmar för att se om det försvinner. Om det inte gör det:

1. fabriksåterställ headsetet.

2. När enheten är avstängd kan du trycka på och hålla ned volymknapparna och strömknappen tills du ser en meny.

3. Välj alternativet fabriksåterställning.

4. När enheten har återställts tar du på dig headsetet och ansluter till din tillgängliga wifi-anslutning.

5. När du ansluter till wifi börjar Oculus introduktionsvideo. När videon spelas upp återställs headset och Enterprise-programvaran installeras.

• Hemskärmsmiljön ser svart ut om en app stängs efter att du har lämnat och återvänt till området för Skyddssystem. Om detta inträffar kan du starta den stängda appen igen.

• Den andra styrenheten kan inte paras när du väljer Nästa kontroll under kontrollens parkoppling. Om detta inträffar ska du parkoppla den andra kontrollen separat.

• Om headsetet lämnas inaktivt under castingen och går in i viloläge kan skärmen vara svart när castingen återupptas. Om detta inträffar kan du starta om headsetet.

• Sidladdade appar som har tagits bort från headsetet visas inte som borttagna. Om detta inträffar kan du låta headsetet gå in i viloläge och sedan väcka det från viloläget.

• Appar som har tagits bort från Enhetshanteraren visas fortfarande i headsetet. Om detta inträffar kan du starta om headsetet.

• Växling från en app som har stöd för handspårning till en app utan stöd för handspårning får meddelanderutan Växla till händer att visas. Om det inträffar ska du stänga båda apparna helt innan du startar om appen som inte stöder handspårning.

Kända problem utan tillfälliga lösningar

• När jag pausar en app med aktiverad fokusöverlagring visas en Oculus-platshållarbild på pauspanelen istället för en skärmdump eller miniatyr i appen.

• När jag ritar ett stort område i Skyddssystem slutar plötsligt verktyget att fungera.

• Appar installerade i Enhetshanteraren visas i Appbiblioteket istället för Okända källor.

• Omgivningskamera visas inte vid parkoppling av kontroller om Skyddssystem är inaktiverat.

• Handspårningsljudet spelas inte upp när handspårningen startas.

• Appar med långa namn blockerar knappen Avsluta i VR.