Bekende problemen

Oculus for Business, release november 2021

Bekende problemen van versie 29.0

Bekende problemen met tijdelijke oplossingen

• De castingfunctionaliteit van Oculus for Business is incompatibel met Google Chrome v.98.0.4758.102 of latere versies. Gebruik een oudere versie van Google Chrome om te blijven casten met je Oculus for Business-headset. Voor instructies voor het downgraden van je Chrome-versie kun je deze ondersteuningspagina van Google raadplegen.

• Als een gebruiker een app van de headset verwijdert via ITAP, wordt de app niet verwijderd uit de Appbibliotheek totdat er een update wordt toegepast in de beheerdersmodus.

• AUI V1 wordt mogelijk weergegeven met de bubbelomgeving na het toewijzen van een headset. De gebruiker moet de beheerdersmodus inschakelen en de knop Controleren op updates selecteren om dit probleem op te lossen.

• Als de gebruiker de Guardian aanpast terwijl een kiosk-app is geopend, kan de omgeving geheel zwart worden. Start de headset opnieuw of probeer de Guardian nogmaals in te stellen om dit probleem te verhelpen.

• Het casten wordt bij een tweede poging mogelijk niet hervat nadat de headset 15 seconden lang niet is gebruikt. Dit kan worden opgelost door de headset opnieuw te starten en nogmaals te proberen te casten.

• Als Hand volgen is ingeschakeld in ITAP, ziet de gebruiker de prompt Overschakelen op controllers nadat hij of zij heeft geprobeerd de app opnieuw te starten met controllers. Selecteer de knop Doorgaan met de controllers om de prompt te negeren en de appervaring te blijven gebruiken.

• De ervaring blijft zichtbaar in de headset nadat de gebruiker de headset heeft afgezet. Na 15 seconden wordt er een zwart castingscherm weergegeven.

• Gebruikers kunnen de prompt Overschakelen op controllers niet negeren vanuit een opgenomen kiosk-app indien Hand volgen is ingeschakeld. Negeer de prompt met behulp van de controllers om de appervaring te blijven gebruiken.

• Als een gebruiker de Guardian verlaat terwijl Passthrough on demand is ingeschakeld, is er een zwarte omgeving zichtbaar. Start de headset opnieuw om dit te herstellen.

• Als een app is gepauzeerd en het Wi-Fi-deelvenster wordt geopend, verdwijnt de AUI. Druk op de Oculus-knop op de rechtercontroller om deze opnieuw weer te geven.

Bekende problemen zonder tijdelijke oplossing

• Voor niet-opgenomen focusapps wordt het Oculus-logo getoond als tijdelijke aanduiding op het pauzescherm.

• Gebruikers kunnen niet door het vervolgkeuzemenu in de opslagmanager scrollen met de controllers.

• USB-foutopsporing is ingeschakeld voor headsets, terwijl dit als uitgeschakeld staat vermeld in ITAP.

• Als de Guardian is uitgeschakeld, wordt Passthrough niet weergegeven bij het koppelen van controllers.

Oplossingen en bekende problemen voor MDM's

Algemene oplossingen voor v29

• Een gebruiker kan linken naar de verkeerde externe MDM op de pagina Apps in Apparaatbeheer. Vanaf v29 geeft Apparaatbeheer de status Fout bij instellen apparaateigenaar weer.

• De bevestigingsprompt voor het uitschakelen of opnieuw starten van de headset wordt nu weergegeven wanneer de aan/uit-knop ingedrukt wordt gehouden tijdens het aanmelden.

• De prompts Toegang geven tot gegevens en Foutopsporing via USB toestaan worden nu weergegeven als dit wordt geselecteerd bij het aanmelden.

• Het MDM-deelvenster wordt automatisch geopend wanneer de headset voor de eerste keer wordt gestart nadat de externe MDM is ingesteld.

• Apps die zijn toegevoegd aan een headset via de externe MDM worden niet meer geblokkeerd wanneer de gebruiker Gesideloade apps inschakelen heeft uitgeschakeld in Apparaatbeheer.

• Het Wi-Fi-deelvenster wordt nu weergegeven als dit is geselecteerd bij het aanmelden.

• De prompt Foutopsporing via USB toestaan wordt voortaan maar één keer weergegeven.

Oplossingen voor Workspace ONE voor v29

• De Workspace ONE-app wordt niet meer afgesloten wanneer de gebruiker Klaar selecteert na het kiezen van het type melding voor het vergrendelingsscherm.

• Als de headset naar een andere ITAP-groep wordt verplaatst tijdens het kiezen van een pincode, krijgt de gebruiker niet langer een zwarte omgeving te zien.

• Gebruikers kunnen de Guardian nu aanpassen als ze het aanmeldingsproces nog niet hebben voltooid.

Een bekend probleem voor Workspace ONE oplossen

Als je een bekend probleem voor Workspace ONE ervaart dat hieronder wordt vermeld, start de headset dan opnieuw:

• De gebruiker wordt doorgestuurd naar een deelvenster over gegevens delen na het aanmelden van een headset. Klik op de knop Akkoord gaan om door te gaan. Op dit punt loopt de gebruiker mogelijk vast op het laadscherm.

• Een app kan niet worden gestart na het aanmelden in Workspace ONE.

• De gebruiker loopt vast op het laadscherm nadat de Workspace ONE-app opnieuw is gestart voordat er een internetverbinding is.

• De gebruiker loopt vast in een zwarte omgeving nadat er tijdens het aanmelden voor Ja is gekozen in het deelvenster Je moet opnieuw beginnen en je gegevens opnieuw invoeren als je annuleert.

• De gebruiker loopt vast in een wit Workspace ONE-deelvenster nadat er is geklikt op de One Hub-app in de Appbibliotheek terwijl de app al was geopend.

• De aanmelding mislukt of loopt vast na het sluiten van het aanmeldscherm.

Algemene oplossingen voor alle MDM's

• De foutmelding Android-herstel wordt weergegeven in de headset terwijl de headset bezig was met een update. De MDM-autoriteit is gewijzigd in de headset in Apparaatbeheer. Druk op de knoppen Vol- en Vol+ om door het menu te bladeren. Licht Fabrieksinstellingen herstellen uit en druk op de aan/uit-knop om deze optie te selecteren.

• Het is mogelijk om een externe MDM te gebruiken in een privénetwerk waarvoor certificaten nodig zijn in plaats van een SSID/wachtwoord-combinatie, maar dit wordt niet ondersteund. Als je dit toch probeert, raadpleeg dan eerst je beveiligings-/IT-afdeling om er zeker van te zijn dat de gebruikersnaam geldig is en over de juiste toestemming beschikt.

• Een headset kan verdwijnen uit Apparaatbeheer nadat je weer overstapt van een externe MDM op Oculus Apparaatbeheer als MDM. Dit gebeurt tijdens het toewijzen. Als dit gebeurt, kun je de Oculus for Business-app voor Android gebruiken om het apparaat nogmaals toe te wijzen. Het apparaat zou dan weer moeten worden weergegeven in Apparaatbeheer.

• Als de gebruiker het scherm Meldingen instellen afsluit na het instellen van een pincode, wordt deze naar het beginscherm van de MDM geleid, en niet naar het begin van het proces om de pincode in te stellen. Als je de pincode van een apparaat dat door een externe MDM wordt beheerd wilt instellen/resetten, raden we aan de webconsole te gebruiken voor de desbetreffende externe MDM.

• Apps van externe MDM's worden niet weergegeven in de Appbibliotheek. Dit kan voorkomen wanneer een headset die is aangemeld bij een externe MDM wordt verplaatst naar een groep met Apparaatbeheer waarvoor Gesideloade apps is uitgeschakeld. Schakel Gesideloade apps in.

• Als de beheerdersmodus is ingeschakeld, kan een gebruiker andere apps openen voordat het aanmeldingsproces van een headset bij een externe MDM is voltooid.

• Een gebruiker is aangemeld en heeft een apparaatpincode ingesteld, maar wordt toch doorgestuurd naar het venster om de apparaatpincode in te stellen in de headset. De belangrijkste oorzaak hiervoor is dat een headset is verplaatst van Alle apparaten naar een groep of andersom. Voer de gewenste apparaatpincode opnieuw in. Verplaats apparaten niet van de ene naar de andere groep, tenzij dit echt nodig is.

Bekende problemen van MobileIron Go

• Quest 2-apparaten worden vermeld als 'Quest' in de apparaatgegevens van de MobileIron Go-app.

• Tijdens het aanmelden kunnen meldingen op het vergrendelingsscherm heel donker worden weergegeven, indien het niet de melding Geen meldingen weergeven betreft. Selecteer Geen meldingen weergeven.

• In sommige situaties wordt de status Fout bij instellen apparaateigenaar niet weergegeven voor een headset als een externe MDM is ingesteld voor de verkeerde app. Als je problemen ondervindt met het instellen van een externe MDM als de MDM-autoriteit, controleer dan of je de juiste app hebt gekoppeld op de pagina Apps in Apparaatbeheer.

• De knop Doorgaan wordt niet weergegeven op de aanmeldpagina van MobileIron Go. Gebruik de joystick op de controller om naar beneden te scrollen.

Bekende problemen van Workspace ONE

• In sommige situaties verandert de pincode van de headset niet nadat deze is gewijzigd via de webconsole van Workspace ONE. Als dit gebeurt, vergrendel je de headset via de webconsole en laat je de gebruiker de headset opzetten en de headset ontgrendelen. Hierna zou een pincodewijziging vanuit de webconsole moeten worden geaccepteerd.

• Wanneer je een headset die is aangemeld in Workspace ONE verplaatst van de ene naar de andere groep in Apparaatbeheer, kan de apparaatpincode soms vastlopen. Gebruik de webconsole van Workspace ONE om de apparaatpincode van de headset te wijzigen.

• Na het aanmelden van de headset via Workspace ONE ziet de gebruiker in de headset een volledig zwarte omgeving met 3 zwevende stippen. De gebruiker moet dan op de Oculus-knop drukken op de rechtercontroller. Hierdoor zou de gebruiker naar de juiste omgeving moeten terugkeren.

• In sommige situaties wordt de status Geïnstalleerd onder de MDM voor een headset in Apparaatbeheer niet weergegeven nadat er een externe MDM is toegewezen. Probeer het volgende als dit gebeurt:

• Wijs de headset opnieuw toe met de Oculus for Business-app.

• Vernieuw de pagina Apparaatbeheer, want anders wordt de status niet bijgewerkt.

• Kijk in de headset en verifieer dat deze niet is vastgelopen op het bericht Instellen.

• Als het bericht voor de status vermeldt dat er een fout is opgetreden of Geïnstalleerd nog steeds niet wordt weergegeven, stel je de MDM-autoriteit weer in op Oculus Apparaatbeheer. Verifieer vervolgens in de headset of de Enterprise UX volledig wordt geladen. Zodra je hebt geverifieerd dat Oculus Apparaatbeheer werkt, wijzig je de MDM-autoriteit naar de externe MDM en probeer je de headset aan te melden.

• In de laatste versie wordt het deelvenster voor de Workspace ONE-app geopend in de donkere modus. Als de gebruiker dit niet prettig vindt, kan dit na aanmelding worden uitgeschakeld in de instellingen.

Oculus for Business, release juni 2021

Bekende problemen van versie 28.0

We onderzoeken de volgende problemen en werken aan een oplossing in toekomstige updates:

Bekende problemen met tijdelijke oplossingen

• De foutmelding Configuratie niet voltooid wordt weergegeven tijdens het toekennen van een apparaat. Als dit gebeurt, wacht je enkele uren om te zien of de melding verdwijnt. Als dit niet gebeurt, kun je het volgende doen:

1. De fabrieksinstellingen herstellen voor je headset.

2. Wanneer het apparaat is uitgeschakeld, houd je de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag ingedrukt totdat er een menu verschijnt.

3. Selecteer de optie Fabrieksinstellingen herstellen.

4. Nadat het apparaat opnieuw start, zet je de headset op en verbind je deze met het beschikbare Wi-Fi-netwerk.

5. Als je bent verbonden met Wi-Fi, wordt de Oculus-introductievideo afgespeeld. Tijdens de video start je headset opnieuw en wordt de Enterprise-software geïnstalleerd.

• Het beginscherm is zwart wanneer een app wordt afgesloten na het verlaten van en terugkeren naar een Guardian-gebied. Als dit gebeurt, moet je de afgesloten app opnieuw starten.

• De tweede controller kan niet worden gekoppeld wanneer Volgende controller is geselecteerd tijdens het koppelen van de controllers. Als dit gebeurt, kun je de tweede controller afzonderlijk koppelen.

• Wanneer de headset niet wordt gebruikt tijdens het casten en in de slaapmodus gaat, kan het scherm zwart zijn wanneer het casten weer wordt vervolgd. Als dit gebeurt, moet je de headset opnieuw starten.

• Gesideloade apps die zijn verwijderd van de headset worden niet als verwijderd weergegeven. Als dit gebeurt, gebruik je de headset even niet en laat je deze vervolgens ontwaken uit de slaapmodus.

• Apps die zijn verwijderd via Apparaatbeheer worden nog weergegeven in de headset. Als dit gebeurt, moet je de headset opnieuw starten.

• Als je overschakelt van een app die Hand volgen ondersteunt naar een app die dat niet doet, kan de prompt Overschakelen naar handen verschijnen. Als dit gebeurt, sluit je beide apps voordat je de app die Hand volgen niet ondersteunt opnieuw start.

Bekende problemen zonder tijdelijke oplossing

• Als apps waarvoor Focus overlay is ingeschakeld worden gepauzeerd, wordt er een Oculus-afbeelding weergegeven in het pauzevenster in plaats van een scherm- of miniatuurafbeelding van de app.

• Het tekenen van een groot Guardian-gebied zorgt ervoor dat de tool niet zoals verwacht functioneert.

• Apps die zijn geïnstalleerd in Apparaatbeheer worden weergegeven in de Appbibliotheek in plaats van Onbekende bronnen.

• Passthrough wordt niet weergegeven bij het koppelen van controllers als de Guardian is uitgeschakeld.

• De audio van de tutorial Hand volgen is niet hoorbaar wanneer de tutorial wordt gestart.

• Apps met lange namen blokkeren de knop Sluiten in VR.