Tunnetut ongelmat

Oculus for Businessin marraskuun 2021 julkaisu

Version 29.0 tunnetut ongelmat

Tunnetut ongelmat ja korjauskeinot

• Oculus for Business -suoratoisto-ominaisuus ei ole yhteensopiva Google Chrome -version 98.0.4758.102 ja sitä uudempien versioiden kanssa. Voit jatkaa Oculus for Business -virtuaalilasien suoratoistamista käyttämällä Google Chromen vanhempia versioita. Jos haluat siirtyä vanhempaan Chrome-versioon, löydät siihen ohjeet tältä Googlen tukisivulta.

• Jos käyttäjä poistaa sovelluksen virtuaalilaseilta ITAPin kautta, sovellus ei poistu sovelluskirjastosta, ennen kuin ylläpitäjätilassa suoritetaan päivitys.

• AUI V1 voi näkyä kuplia sisältävine ympäristöineen virtuaalilasien valmistelemisen jälkeen. Käyttäjän tulee korjata tilanne ottamalla ylläpitäjätila käyttöön ja valitsemalla Tarkista päivitykset -painike.

• Jos käyttäjä muokkaa valvontajärjestelmäänsä ollessaan kioskisovelluksessa, ympäristö voi näyttäytyä täysin mustana. Käynnistä virtuaalilasit uudelleen tai yritä määrittää valvontajärjestelmä uudelleen palauttamista varten.

• Suoratoiston jatkuminen voi epäonnistua toisella yrittämällä, kun virtuaalilasit ovat olleet käyttämättöminä 15 sekuntia. Palauta käynnistämällä virtuaalilasit uudelleen ja yrittämällä suoratoistoa uudelleen.

• Jos käsiseuranta on otettu käyttöön ITAPissa, käyttäjä näkee Vaihda ohjaimiin -kehotteen yritettyään käynnistää sovelluksen uudelleen ohjaimia käyttäen. Ohita kehote valitsemalla ohjaimilla Jatka-painike ja jatka sovelluskokemusta.

• Kokemus näkyy virtuaalilaseissa vielä sen jälkeen, kun ne on poistettu käyttäjän päästä. Musta suoratoistonäyttö tulee näkyville 15 sekunnin kuluttua.

• Käyttäjät eivät kykene ohittamaan Vaihda ohjaimiin -kehotetta lisätystä kioskisovelluksesta, jos käsiseuranta on otettu käyttöön. Ohita kehote käyttämällä ohjaimia jatkaaksesi sovelluksen sisäistä kokemusta.

• Jos käyttäjä poistuu valvontajärjestelmästä läpikatselun pikanäppäimen ollessa käytössä, hän näkee täysin mustan ympäristön. Palauta käynnistämällä virtuaalilasit uudelleen.

• Jos sovellus keskeytetään ja Wi-Fi-paneeli käynnistetään, AUI katoaa. Paina oikean ohjaimen Oculus-painiketta saadaksesi sen taas näkyviin.

Tunnetut ongelmat, joille ei tällä hetkellä ole korjauskeinoa

• Oculus-logo näkyy taukonäyttönä lisäämättömissä sovelluksissa, joiden toimintaa Oculus-käyttöliittymä ei keskeytä.

• Käyttäjät eivät pysty vierittämään tallennustilan hallinnan avattavaan valikkoon ohjaimilla.

• USB-virheenkorjaus on otettu käyttöön virtuaalilaseissa samalla, kun se ITAPin mukaan on pois käytöstä.

• Jos valvontajärjestelmä on poistettu käytöstä, läpikatselu ei tule näkyviin ohjainten pariliitosta muodostettaessa.

Mobiililaitteiden hallinnan korjaukset ja tunnetut ongelmat

Yleiset korjaukset versiolle 29

• Käyttäjä voi mahdollisesti linkittää mobiililaitteiden hallinnaksi (MDM) väärän kolmannen osapuolen palvelun laitehallinnan sovellussivulla. Versiossa 29 laitehallinnan tilaksi ilmoitetaan Laitteen omistajaa ei voi asettaa.

• Vahvistuskehote virtuaalilasien sammuttamiseksi tai käynnistämiseksi uudelleen tulee nyt näkyville, jos virtanäppäintä pidetään painettuna rekisteröinnin aikana.

• Kehotteet Salli tietojen käyttö ja Sallitaanko USB-virheenkorjaus? tulevat nyt näkyville, jos ne valitaan rekisteröinnin yhteydessä.

• Mobiililaitteiden hallintapaneeli käynnistyy nyt automaattisesti, kun virtuaalilasit käynnistetään ensimmäistä kertaa kolmannen osapuolen hallintapalvelun käyttöönoton jälkeen.

• Virtuaalilaseihin kolmannen osapuolen hallinnasta lisättyjä sovelluksia ei enää estetä, jos käyttäjä on poistanut käytöstä laitehallinnan asetuksen rinnakkaisladattujen sovellusten käyttöönotosta (Enable Sideloaded Apps).

• Wi-Fi-paneeli tulee näkyviin, jos se valitaan rekisteröinnin aikana.

• Sallitaanko USB-virheenkorjaus? -kehote tulee nyt näkyville vain kerran.

Workspace ONE -korjaukset versiolle 29

• Workspace ONE -sovellus ei enää sulkeudu pakosta, kun käyttäjä lukitun näytön ilmoitustyypin valittuaan valitsee Valmis.

• Jos virtuaalilasit siirretään eri ITAP-ryhmään PIN-koodin valinnan aikana, käyttäjä ei enää jää mustaan ympäristöön.

• Käyttäjät voivat muokata valvontajärjestelmää, jos he eivät ole viimeistelleet rekisteröintiä.

Tunnetun Workspace ONE -ongelman korjaaminen

Jos kohtaat alla luetellun tunnetun Workspace ONE -ongelman, käynnistä virtuaalilasit uudelleen:

• Käyttäjä ohjataan virtuaalilasien rekisteröinnin jälkeen tietojen jakamista käsittelevään paneeliin. Hän jatkaa klikkaamalla Hyväksy-painiketta. Tässä kohtaa hän voi jumittua latausnäyttöön.

• Sovellus ei käynnisty Workspace ONE -rekisteröinnin jälkeen.

• Käyttäjä jumittuu latausnäyttöön sen jälkeen, kun Workspace ONE -sovellus käynnistetään ennen internetyhteyden muodostamista.

• Käyttäjä jumittuu tummaan ympäristöön valittuaan rekisteröinnin aikana Kyllä-vaihtoehdon paneelista Sinun on aloitettava uudelleen ja annettava tietosi uudelleen, jos peruutat (You will need to start over and re-enter your information if you cancel).

• Käyttäjä jumittuu tyhjään Workspace ONE -paneeliin klikattuaan sovelluskirjastosta One Hub -sovellusta, kun sovellus on jo auki.

• Sisäänkirjautuminen ei onnistu tai jumittuu sen jälkeen, kun kirjautumisnäyttö suljetaan.

Yleisiä korjauksia kaikkiin mobiililaitteiden hallintapalveluihin

• Android-palautuksen virheilmoitus näkyy virtuaalilaseissa niiden päivityksen aikana, ja virtuaalilasien mobiililaitteiden hallinnan varmentaja (MDM Authority) vaihtui laitehallinnassa. Siirry valikossa painamalla Vol-- ja Vol+-painiketta. Korosta kohta Palauta tehdasasetukset ja valitse vaihtoehto painamalla virtanäppäintä.

• Kolmannen osapuolen mobiililaitteiden hallintaa on mahdollista käyttää yksityisessä verkossa, joka vaatii SSID:stä ja salasanasta koostuvan yhdistelmän sijaan sertifikaatteja, mutta tälle ei ole erillistä tukea. Jos joka tapauksessa kallistut sen kannalle, tarkista turvallisuus- tai IT-yksiköltäsi, että käyttäjänimi on kelvollinen ja sillä on oikea käyttöoikeustaso.

• Virtuaalilasit voivat kadota laitehallinnasta, kun mobiililaitteiden hallinta siirretään kolmannelta osapuolelta takaisin Oculus-laitehallintaan. Tämä tapahtuu valmistelemisen aikana. Jos näin tapahtuu, valmistele laite uudestaan käyttämällä Oculus for Business -Android-sovellusta. Sen tulisi taas näkyä laitehallinnassa.

• Jos käyttäjä PIN-koodin määrityksen jälkeen palaa taaksepäin määritysilmoitusten näytöltä, hän siirtyy kolmannen osapuolen mobiililaitteiden hallinnan aloitusnäyttöön, ei PIN-koodin määrityksen alkuun. Jos sinun tarvitsee määrittää tai määrittää uudelleen PIN-koodi kolmannen osapuolen mobiililaitteiden hallintapalvelun kautta hallinnoitavalle laitteelle, suosittelemme käyttämään käyttämäsi hallintapalvelun verkkokonsolia.

• Kolmannen osapuolen mobiililaitteiden hallintasovellukset eivät näy sovelluskirjastossa. Tämä voi tapahtua silloin, kun kolmannen osapuolen hallintapalveluun rekisteröidyt virtuaalilasit siirretään ryhmään, jonka laitehallinnasta on poistettu rinnakkaisladatut sovellukset käytöstä. Ota rinnakkaisladatut sovellukset käyttöön.

• Jos ylläpitäjätila on otettu käyttöön, käyttäjä voi käynnistää muita sovelluksia, ennen kuin virtuaalilasien rekisteröinti kolmannen osapuolen hallintapalveluun on valmistunut.

• Vaikka käyttäjä on rekisteröitynyt ja määrittänyt laitteelle PIN-koodin, hänet ohjataan uudelleen virtuaalilasien PIN-määrityspaneelliin. Tämä johtuu ennen kaikkea virtuaalilasien siirtämisestä Kaikki laitteet -kategoriasta ryhmään tai päinvastoin. Anna laitteen vapaavalintainen PIN-koodi uudestaan. Vältä siirtämästä laitteita ryhmien välillä, ellei se ole välttämätöntä.

Tunnetut MobileIron GO -ongelmat

• Quest 2 -laitteet näkyvät MobileIron Go -sovelluksen laitetiedoissa (Device Details) nimellä Quest.

• Rekisteröinnin aikana lukitun näytön ilmoitusteksti saattaa näyttää hyvin tummalta, paitsi jos kyseessä on Älä näytä ilmoituksia (Don’t show notifications). Valitse Älä näytä ilmoituksia.

• Joissain tilanteissa virtuaalilasien tila ei näytä Laitteen omistajaa ei voi asettaa -ilmoitusta, kun kolmannen osapuolen mobiililaitteiden hallinta on määritetty väärälle sovellukselle. Jos sinulla on vaikeuksia määrittää kolmannen osapuolen palvelua mobiililaitteiden hallinnan varmentajaksi, tarkista, että olet linkittänyt laitehallinnan sovellussivulla oikean sovelluksen.

• Jatka-painike ei näy MobileIron Go -rekisteröintisivulla. Vieritä alas käyttämällä ohjainsauvaa.

Tunnetut Workspace ONE -ongelmat

• Joissain tapauksissa virtuaalilasien PIN-koodi ei muutu, kun sitä on muutettu Workspace ONE -verkkokonsolista. Jos näin tapahtuu, lukitse virtuaalilasit verkkokonsolista ja pyydä käyttäjää laittamaan lasit päähänsä ja avaamaan ne. Niiden pitäisi vastedes hyväksyä verkkokonsolista muutettu PIN-koodi.

• Kun Workspace ONE -rekisteröityjä virtuaalilaseja siirretään laitehallinnan ryhmiin ja niistä pois, laitteen lukitseva PIN-koodi voi joskus jumittua tiettyyn muotoon. Käytä WorkSpace One -verkkokonsolia virtuaalilasien laite-PIN-koodin muuttamiseen.

• Kun virtuaalilasien Workspace ONE -rekisteröinti on poistettu, virtuaalilasien käyttäjä on täysin pimeässä ympäristössä, jossa hänen edessään leijuu kolme pistettä. Käyttäjän tulisi painaa oikeanpuoleisen ohjaimen Oculus-painiketta. Tällöin hänen pitäisi palata oikeaan ympäristöön.

• Jossain tilanteissa virtuaalilasien mobiililaitteiden hallinnan tilaksi ei ole laitehallinnassa ilmoitettu Asennettu, kun kolmannen osapuolen hallintapalvelu on määritetty. Jos näin tapahtuu, kokeile seuraavaa:

• Kokeile valmistella virtuaalilasit uudestaan Oculus for Business -sovelluksella.

• Varmista, että päivität laitehallintasivun, koska tila ei muutoin päivity.

• Tarkista, etteivät virtuaalilasit ole jumiutuneet Määritetään-viestiin.

• Jos tilaa kuvaava viesti mainitsee viasta tai se ei edelleenkään sano Asennettu, aseta mobiililaitteiden hallinnan varmentajaksi jälleen Oculus-laitehallinta. Tarkista virtuaalilaseista, että Enterprise UX latautuu kokonaan. Kun Oculus-laitehallinnan toimivuus on vahvistettu, muuta mobiililaitteiden hallinnan varmentajaksi kolmannen osapuolen palvelu ja kokeile rekisteröityä.

• Workspace ONE -sovelluspaneeli aukeaa viimeisimmässä koontiversiossa automaattisesti tummassa tilassa. Jos käyttäjä ei pidä tästä, se voidaan poistaa käytöstä asetuksissa rekisteröinnin jälkeen.

Oculus for Businessin kesäkuun 2021 julkaisu

Version 28.0 tunnetut ongelmat

Tutkimme seuraavia ongelmia ja pyrimme korjaamaan ne tulevissa päivityksissä:

Tunnetut ongelmat ja korjauskeinot

• Määritys kesken -virhe näkyy laitteen valmistelemisen aikana. Jos näin käy, odota muutama tunti ja katso, onko se mennyt pois. Jos ei, toimi näin:

1. Palauta virtuaalilasien tehdasasetukset.

2. Kun laite on kytketty pois päältä, pidä ääntä vähentävää painiketta ja virtapainikkeita painettuina, kunnes valikko ilmestyy.

3. Valitse tehdasasetusten palauttamisen vaihtoehto.

4. Laitteen palautuessa tehdasasetuksiin laita virtuaalilasit päähäsi ja yhdistä käytettävissä olevaan Wi-Fi-verkkoon.

5. Kun olet muodostanut Wi-Fi-yhteyden, Oculuksen esittelyvideo alkaa. Virtuaalilasit palautuvat videon aikana tehdasasetuksiin ja asentavat Enterprise-ohjelmiston.

• Aloitusnäytön ympäristö näyttäytyy mustana, jos sovellus suljetaan sen jälkeen, kun on ensin poistuttu valvontajärjestelmästä ja sitten siirretty sinne takaisin. Jos näin tapahtuu, käynnistä suljettu sovellus uudestaan.

• Toinen ohjain ei kykene muodostamaan pariliitosta, kun ohjainliitosta muodostettaessa valitaan Seuraava ohjain. Jos näin tapahtuu, muodosta toisen ohjaimen pariliitos erikseen.

• Jos virtuaalilasit ovat olleet suoratoiston aikana käyttämättöminä ja ne siirtyvät lepotilaan, näyttö saattaa olla suoratoiston jatkuessa musta. Jos näin tapahtuu, käynnistä virtuaalilasit uudelleen.

• Virtuaalilaseista poistetut rinnakkaisladatut sovellukset eivät näy poistettuina. Jos näin tapahtuu, anna virtuaalilasien olla käyttämättöminä ja herätä ne sitten lepotilasta.

• Laitehallinnasta poistetut sovellukset näkyvät yhä virtuaalilaseissa. Jos näin tapahtuu, käynnistä virtuaalilasit uudelleen.

• Käsiseurantaa tukevasta sovelluksesta siirtyminen sovellukseen, joka ei tue käsiseurantaa, tuo näyttöön Siirry käyttämään käsiä -kehotteen. Jos näin tapahtuu, sulje molemmat sovellukset kokonaan ja käynnistä vasta sitten uudelleen sovellus, joka ei tue käsiseurantaa.

Tunnetut ongelmat, joille ei tällä hetkellä ole korjauskeinoa

• Oculus-sijaiskuva korvaa taukopaneelissa sovelluksen sisäisen ruutukaappauksen tai pikkukuvan niissä sovelluksissa, joiden toimintaa Oculus-käyttöliittymäpeite ei keskeytä.

• Suureksi määritetty valvontajärjestelmäalue johtaa työkalun ennalta arvaamattomaan toimintaan.

• Laitehallinnassa ladatut sovellukset näkyvät sovelluskirjastossa eivätkä tuntemattomissa lähteissä.

• Läpikatselua ei näy, kun ohjaimilla muodostetaan pariliitosta valvontajärjestelmän ollessa pois käytöstä.

• Käsiseurannan ääniopasta ei toisteta, kun opas käynnistetään.

• Pitkänimiset sovellukset peittävät Lopeta-painikkeen VR:ssä.