Using Headset Modes

Admin Mode

Admin Mode allows anyone with admin access to adjust settings locally on individual headsets.

Med administratörsläget kan administratörer justera inställningarna lokalt för enskilda headset. Det kan vara praktiskt om en användare aktivt använder ett headset men behöver en inställning justerad. Administratörsläget nås inifrån VR genom att ange en fastställd fyrsiffrig PIN-kod.

Så här aktiverar du administratörsläget:

1. Från sidan Enhetsgrupp väljer du det headset eller den grupp av headset som du vill aktivera administratörsläge för.

2. Klicka på fliken Inställningar från höger sida i rullgardinsmenyn.

3. Klicka på reglaget Administratörsläge så att det växlas till ”på”.

4. Skapa en fyrsiffrig PIN-kod.

5. När du är klar trycker du på X i hörnet uppe till höger på rullgardinsmenyn för att spara dina inställningar och lämna menyn.

Kom ihåg att informera andra administratörer vad PIN-koden är så att de kan justera inställningarna lokalt på varje headset efter behov.

PIN-koden för Administratörsläget kan ses eller uppdateras när som helst från avsnittet Device Fleet på din översikt i Enhetshanteraren.

Gör så här för att se eller ändra din PIN-kod:

1. Klicka på Enhetsgrupp i Enhetshanteraren.

2. Sök efter det headset som du vill uppdatera och välj det, och klicka sedan på fliken Inställningar på flikmenyn.

3. Under PIN-kodsinställningar ser du din aktuella PIN-kod.

4. För att ändra din PIN-kod tar du bort det aktuella numret, anger en ny fyrsiffrig PIN-kod och klicka sedan på Spara.

Kiosk Mode

Kiosk Mode enables a greater degree of control over the in-VR experience for a company's employees or end users. As an admin, you can use Kiosk Mode to ensure that the headsets will only be used as intended, such as for training or other Oculus for Business enabled app experiences.

Så här aktiverar du kioskläget:

1. Klicka på Enhetsflotta i Enhetshanteraren.

2. Klicka på headsetet eller gruppen av headset som du vill aktivera kioskläget för och klicka sedan på Inställningar.

3. Klicka på bredvid Kioskläge och klicka på .

4. Välj den app som du vill aktivera för kioskläge från rullgardinsmenyn och klicka sedan på Spara.

Kioskläget aktiveras på de valda headseten efter att de har synkroniserats med Enhetshanteraren. Om du startar om headseten startas en synkronisering.

När kioskläget är aktiverat kan du nå inställningar som ljusstyrka, volym och återställning av headset-vyn.

Inställningar som ändring av wifinätverk, start av nya appar och få in din skärm kräver godkännande från din administratör.