Använda och ta bort appar

Lär dig installera och ta bort appar från dina headset med Device Manager.

Så här använder du en app till ditt Oculus for Business-headset:

1. Klicka på Enhetsflotta i Enhetshanteraren.

2. Klicka på headsetet eller gruppen av headset som du vill använda en app i, och klicka sedan på Appar.

3. Klicka på Lägg till och välj sedan den app du vill använda från rullgardinsmenyn.

4. Klicka på Lägg till app.

Felsök användning av appar genom följande steg:

1. Starta om headsetet för att påbörja synkroniseringen med Enhetshanteraren. Därefter bör appen laddas ned.

2. Kontrollera headsetet regelbundet när appens nedladdning avslutas. Nedladdningens tid kan bero på storleken och uppkopplingens hastighet. Om appen fortfarande inte syns ska du starta om headsetet igen. Det bör starta installationen av appen om nedladdningen är klar.

3. Bekräfta att appen har laddats ner och installerats i ditt headset.

Den här funktionen kräver v23.

Du kan kontrollera alla appars installationsstatus från ditt appbibliotek.

Så här kontrollerar du appstatus:

1. Klicka på Appar i Device Manager.

2. Under Installationer håller du markören över den app vars installationsstatus du vill se. Då visas Översikt över händelseförlopp.

Härifrån kan du se antalet headset som appen har använts i och statusen på de installationerna. Du kan klicka på Visa detaljer om du vill se specifik appstatus för varje enskilt headset

Tänkbar status på appinstallationer är:

• Installerad: Appen har installerats.

• Installerar: Appen håller för närvarande på att installeras.

• Okänt: De här headsetet kommunicerar inte med Device Manager, så installationens status är okänd. Se till att varje enhet är inkopplad, påslagen och ansluten till wifi och försök sedan igen.

• Misslyckad: Det gick inte att installera appen på vissa enheter på grund av filstorlek, svag wifi-signal eller annat fel.

Så här tar du bort en applikation från Device Manager:

1. Klicka på Appar i Device Manager.

2. Klicka på Three dots horizontal. bredvid den app du vill ta bort och klicka sedan på Ta bort.

3. Klicka på Ta bort app.

Om du tar bort en app från Device Manager avinstalleras den från alla enheter, och den försvinner från ditt appbibliotek.

Så här tar du bort en app från ett headset eller grupp av headset:

1. Klicka på Enhetsgrupp i Device Manager.

2. Klicka på headsetet eller gruppen av headset som du vill ta bort en app från, och klicka sedan på Appar.

3. Klicka på Three dots horizontal. bredvid den app du vill ta bort och klicka sedan på Ta bort.

4. Klicka på Avinstallera app i meddelanderutan.

När headsetet synkroniseras med Device Manager tas appen bort. Om den här synkroniseringen inte sker automatiskt kan det hjälpa att starta om headsetet.

Om du tar bort en app som är konfigurerad för att köras i kioskläge bör du komma ihåg att måste konfigurera en ny kioskläges-app för berörda headset.

Företagskanalsappar

Lär dig skicka, ta emot och hantera appar genom företagskanaler.

Den här funktionen kräver v23.

Du måste vara en Oculus Independent Software Vendor (ISV) för att ha tillgång till företagskanalerna på Oculus for Business. För att bli en ISV ansöker du här: https://business.oculus.com/isv-program/.

Om du är en Oculus ISV och inte har tillgång till företagskanalerna, kontaktar du partnerteamet på ARVREnterprisePartner@fb.com.

Den här funktionen kräver v23.

Så här godkänner du en företagskanals appinbjudan i Device Manager:

1. Klicka på Appar i Device Manager.

2. Klicka på Appinbjudningar i vänstermenyn.

3. Klicka på Lägg till i appbibliotek bredvid den app som du vill godkänna inbjudan för.

4. Granska information i meddelanderutan Du lägger till en ny app och klicka sedan på Lägg till i appbibliotek.

Appen kommer nu att synas i ditt appbibliotek.

Den här funktionen kräver v23.

Så här stänger du av automatiska uppdateringar för företagskanal-appar:

1. Klicka på Appar i Device Manager.

2. Klicka på Three dots horizontal. bredvid den företagskanal-app som du vill stänga av de automatiska uppdateringarna för och klicka sedan på Stäng av automatisk uppdatering.

3. Läs igenom informationen i meddelanderutan Stänga av automatiska uppdateringar? och klicka sedan på Stäng av automatiska uppdateringar.

Den här funktionen kräver v23.

Så här migrerar du en app från en distribution med egen värd till en företagskanal:

1. Kontrollera att alla berörda headset är uppdaterade till v23.

2. Ta bort appen med egen värd från alla berörda headset.

3. Ta bort appen med egen värd från ditt appbibliotek i Device Manager.

4. Godkänn appinbjudan från företagskanalen.

5. Använd appen i de berörda headseten.

Den här funktionen kräver v23.

Du kan få hjälp med att skicka appar via företagskanaler genom att läsa våra utvecklardokument för Oculus for Business.

Appar med egen värd

Lär dig installera och hantera appar med egen värd när du har använt dem i headseten i din grupp.

Så här lägger du till en app med egen värd i din Device Manager:

1. Ladda upp appen till en molnlagringsplats som du väljer själv.

2. Kopiera URL för den app som du vill ladda upp till Device Manager.

3. Testa appens URL-länk i en separat webbläsarflik för att se till att länken automatiskt börjar ladda ner appen.

• Omdirigeringar av URL:er stöds inte, och headsetet kommer inte att kunna ladda ner appar. Testa dina URL:er i Chrome eller Safari för automatisk nedladdning.

4. Klicka på Appar i Device Manager och klicka sedan på Lägg till app.

5. Skriv namnet på din app under Appnamn och ange sedan URL:en appen under Appkod.

6. Klicka på Skapa. Appen bör nu synas i Appbiblioteket.

Tänk på att filstorleksgränserna för appar är:

• Max APK-storlek: 1 GB.

• Max OBB-storlek: 4 GB (1 fil som stöds med flera resurser).

• Max storlek för en enskild resurs: 2 GB.

Appar kan tas emot på valfri URI. Vissa platser kan kräva avancerade inställningar, t.ex. HTTP-huvuden för åtkomst.

Kom ihåg att URI-länken måste initiera en direktnedladdning. Det här krävs av headsetet för att ladda ner och installera applikationer.

Resursfiler, som kallas OBB:er (opaque binary blobs), gör att du kan använda ytterligare innehållsfiler med dina appar med egen värd. Det här kan omfatta en videofil eller tillgång som används av din app.

Så här lägger du till en resursfil, eller OBB, i din app med egen värd:

1. Kopiera URI för OBB-filen från ditt molnlagringskonto.

2. Klicka på Appar i Device Manager.

3. Klicka på Three dots horizontal. bredvid appen som du vill ge en OBB.

4. Klicka på Redigera.

5. Klicka på knappen om du vill aktivera Avancerade konfigurationer.

6. Klicka på Lägg till resursfil och fyll i de angivna fälten.

• Filnamnet måste vara namnet på OBB-filen. Filnamnen och URL:er som slutar på .obb måste användas. Mellanslag är inte tillåtna.

7. Kontrollera att sökvägen till applikationens OBB väljs från rullgardinsmenyn.

8. Klicka på lägg till resursfil.

9. Klicka på Uppdatera om du vill slutföra appinformationen.

Tänk på att filstorleksgränserna för appar är:

• Max APK-storlek: 1 GB.

• Max OBB-storlek: 4 GB (1 fil som stöds med flera resurser).

• Max storlek för en enskild resurs: 2 GB.

Hashar används för att öka säkerheten mellan din app och headsetet. De ser till att samma fil som tas emot på en server matchar den som används på ett headset. Om hasharna inte stämmer kan inte appen användas.

Så här lägger du till en hash i en befintlig app med egen värd:

1. Hitta SHA-256-hashen för den APK som du använder med en hash-applikation. Kopiera hashen från appnedladdningen eller länken.

2. Klicka på Appar i Oculus for Business Device Manager.

3. Klicka på Three dots horizontal. bredvid appen som du vill ge en hash och klicka sedan på Redigera.

4. Klistra in den kopierade hashen i området Hash och klicka sedan på Uppdatera.

Du kan använda Enhetshanteraren till att uppdatera appversionerna med egen värd till de headset som du har använt. Det sker vanligtvis när appen har gått igenom en förändring.

Så här uppdaterar du en app med egen värd:

1. Klicka på Appar i Enhetshanteraren.

2. Klicka på Three dots horizontal. bredvid appen som du vill uppdatera och klicka sedan på Uppdatera.

3. Under Appnamn uppdaterar du namnet på appen så att det återspeglar den nyaste versionen.

4. Under Länka till appfil anger du länken till den uppdaterade appen.

5. När du är klar klickar du på Uppdatera app.

Obs! Uppdateringen tillämpas omedelbart och kan störa headset som används.

Så här redigerar du info och detaljer i en app med egen värd:

1. Klicka på Appar i Device Manager.

2. Klicka på Three dots horizontal. bredvid appen som du vill redigera och klicka sedan på Redigera.

3. Gör önskade ändringar och klicka sedan på Uppdatera när du är klar.