Apps instellen en verwijderen

Meer informatie over apps installeren op en verwijderen van je headsets met Apparaatbeheer.

Een app instellen op je Oculus for Business-headset:

1. Klik in Apparaatbeheer op Apparaatgroep.

2. Klik op de headset of groep headsets waarop je een app wilt instellen en klik op Apps.

3. Klik op Toevoegen en selecteer in het vervolgkeuzemenu de app die je wilt instellen.

4. Klik op App toevoegen.

Volg deze stappen om problemen met het instellen van apps op te lossen:

1. Start de headset opnieuw op om te synchroniseren met Apparaatbeheer. Het downloaden van de app hoort dan te starten.

2. Controleer de headset regelmatig terwijl het downloaden van de app wordt voltooid. De downloadtijd kan afhankelijk zijn van de grootte en de internetsnelheid. Als er nog steeds geen tekenen zijn van de app, start je de headset nogmaals opnieuw op. Na het downloaden moet de installatie van de app beginnen.

3. Bevestig dat de app is gedownload en op je headset is geïnstalleerd.

Voor deze functie is versie 23 vereist.

Je kunt de installatiestatus van alle apps controleren vanuit de App Library.

De appstatus controleren:

1. Klik in Apparaatbeheer op Apps.

2. Beweeg onder Installaties over de app waarvan je de installatiestatus wilt controleren. Overzicht voortgang wordt weergegeven.

Hier kun je zien op hoeveel headsets de app is geïnstalleerd en kun je de status van die installaties bekijken. Je kunt op Details weergeven klikken om de specifieke appstatus van elke individuele headset te bekijken.

Hier volgen mogelijke statussen van appinstallaties:

• Geïnstalleerd: de app is op succesvolle wijze geïnstalleerd.

• Installeren: de app wordt momenteel geïnstalleerd.

• Onbekend: deze headsets communiceren niet met Apparaatbeheer, dus de installatiestatus is onbekend. Zorg dat elk apparaat is aangesloten, is ingeschakeld en is verbonden met de Wi-Fi en probeer het opnieuw.

• Mislukt: de app kon niet worden geïnstalleerd op een aantal apparaten wegens de bestandsgrootte, een slechte Wi-Fi-verbinding of een andere fout.

Een app verwijderen via Apparaatbeheer:

1. Klik in Apparaatbeheer op Apps.

2. Klik op Three dots horizontal. naast de app die je wilt verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen.

3. Klik op App verwijderen.

Als je een app verwijdert uit Apparaatbeheer, wordt de installatie hiervan ongedaan gemaakt op alle apparaten en wordt deze verwijderd uit de App Library.

Een app verwijderen van een headset of groep headsets:

1. Klik in Apparaatbeheer op Apparaatgroep.

2. Klik op de headset of groep headsets waarvan je een app wilt verwijderen en klik op Apps.

3. Klik op Three dots horizontal. naast de app die je wilt verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen.

4. Klik op App verwijderen in de melding.

Zodra de headsets synchroniseren met Apparaatbeheer, wordt de app verwijderd. Als de synchronisatie niet automatisch start, kan het helpen om de headset opnieuw op te starten.

Houd er rekening mee dat als je een app verwijdert die is ingesteld voor gebruik in kioskmodus, je een nieuwe app voor de kioskmodus moet instellen voor de betreffende headsets.

Apps van bedrijfskanalen

Meer informatie over het verzenden, ontvangen en beheren van apps via bedrijfskanalen.

Voor deze functie is versie 23 vereist.

Je moet een onafhankelijke softwareverkoper (ISV) van Oculus zijn om toegang te krijgen tot bedrijfskanalen in Oculus for Business. Als je een onafhankelijke softwareverkoper wilt worden, meld je dan hier aan: https://business.oculus.com/isv-program/.

Als je een onafhankelijke softwareverkoper van Oculus bent en geen toegang hebt tot bedrijfskanalen, neem dan contact op met het partnerteam via ARVREnterprisePartner@fb.com.

Voor deze functie is versie 23 vereist.

Een appuitnodiging voor een bedrijfskanaal accepteren in Apparaatbeheer:

1. Klik in Apparaatbeheer op Apps.

2. Klik in het linkermenu op Appuitnodigingen.

3. Klik naast de app waarvoor je een uitnodiging wilt accepteren op Toevoegen aan App Library.

4. Bekijk de informatie in de melding Je voegt een nieuwe app toe en klik vervolgens op Toevoegen aan App Library.

De app wordt nu weergegeven in de App Library.

Voor deze functie is versie 23 vereist.

Automatische updates uitschakelen voor bedrijfskanaalapps:

1. Klik in Apparaatbeheer op Apps.

2. Klik naast de bedrijfskanaalapp waarvoor je automatische updates wilt uitschakelen op Three dots horizontal. en vervolgens op Automatische updates uitschakelen.

3. Bekijk de informatie in de melding Automatische updates uitschakelen? en klik vervolgens op Automatische updates uitschakelen.

Voor deze functie is versie 23 vereist.

Een app migreren van zelfgehoste distributie naar een bedrijfskanaal:

1. Zorg dat alle betreffende headsets zijn bijgewerkt naar versie 23.

2. Verwijder de zelfgehoste app van alle betreffende headsets.

3. Verwijder de zelfgehoste app uit je App Library in Apparaatbeheer.

4. Accepteer de appuitnodiging van het bedrijfskanaal.

5. Stel de app in op de betreffende headsets.

Voor deze functie is versie 23 vereist.

Bekijk onze Oculus for Business-ontwikkelaarsdocumenten voor ondersteuning bij het verzenden van apps via een bedrijfskanaal.

Zelfgehoste apps

Meer informatie over het installeren en beheren van zelfgehoste apps wanneer je ze hebt ingesteld op de headsets in je groep.

Een zelfgehoste app toevoegen aan je Apparaatbeheer:

1. Upload de app naar een locatie voor cloudopslag naar keuze.

2. Kopieer de URL van de app die je wilt uploaden naar Apparaatbeheer.

3. Test de URL-link van de app in een apart browsertabblad om te zorgen dat de link automatisch het downloaden van de app in werking zet.

• URL-omleidingen worden niet ondersteund. Als je deze gebruikt, kan de headset geen apps downloaden. Test je URL's in Chrome of Safari voor automatisch downloaden.

4. Klik in Apparaatbeheer op Apps en vervolgens op App toevoegen.

5. Voer een naam in voor je app onder Appnaam en voer vervolgens de URL voor de app in onder App Binary.

6. Klik op Maken. Als het goed is, wordt de app nu weergegeven in de App Library.

Houd rekening met de volgende limieten voor de bestandsgrootte voor apps:

• Maximale APK-grootte: 1 GB.

• Maximale OBB-grootte: 4 GB (één bestand met meerdere bedrijfsmiddelen wordt ondersteund)

• Maximale grootte voor één bedrijfsmiddel: 2 GB.

Apps kunnen worden gehost op elke URI. Voor bepaalde locaties zijn mogelijk geavanceerde instellingen vereist voor toegang, zoals HTTP-koppen.

Houd er rekening mee dat de URI-link een rechtstreekse download moet starten. Dit is nodig om te zorgen dat de headset apps kan downloaden en installeren.

Met bronbestanden, ook wel bekend als opaque binary blobs of OBB-bestanden, kun je aanvullende inhoudsbestanden invoeren met je zelfgehoste apps. Dit omvat mogelijk een videobestand of middel dat wordt gebruikt door je app.

Een bronbestand, of OBB, toevoegen aan je zelfgehoste app:

1. Kopieer de URI van het OBB-bestand in je account voor cloudopslag.

2. Klik in Apparaatbeheer op Apps.

3. Klik op Three dots horizontal. naast de app waaraan je een OBB-bestand wilt toevoegen.

4. Klik op Bewerken.

5. Klik op de schakelaar om Geavanceerde configuraties in te schakelen.

6. Klik op Bronbestand toevoegen en vul de vermelde velden in.

• De bestandsnaam moet hetzelfde zijn als de naam van het OBB-bestand. Er moeten bestandsnamen worden gebruikt die eindigen op .obb. Spaties zijn niet toegestaan.

7. Zorg dat OBB-pad van app is geselecteerd in het vervolgkeuzemenu.

8. Klik op Bronbestand toevoegen.

9. Klik op Bijwerken om de appgegevens te voltooien.

Houd rekening met de volgende limieten voor de bestandsgrootte voor apps:

• Maximale APK-grootte: 1 GB.

• Maximale OBB-grootte: 4 GB (één bestand met meerdere bedrijfsmiddelen wordt ondersteund)

• Maximale grootte voor één bedrijfsmiddel: 2 GB.

Hashes worden gebruikt om de beveiliging tussen je app en de headset te verbeteren. Ze zorgen ervoor dat hetzelfde bestand dat wordt gehost op een server overeenkomt met het bestand dat is ingesteld op een headset. Als de hashes niet overeenkomen, wordt de app niet ingesteld.

Een hash toevoegen aan een bestaande zelfgehoste app:

1. Zoek de hash SHA-256 van de APK die je instelt met een hash-app. Kopieer de hash in de appdownload of -link.

2. Klik in Apparaatbeheer van Oculus for Business op Apps.

3. Klik op Three dots horizontal. naast de app waaraan je een hash wilt toevoegen en klik vervolgens op Bewerken.

4. Plak de gekopieerde hash in het gedeelte Hash en klik vervolgens op Bijwerken.

Via Apparaatbeheer kun je de versie van je zelfgehoste apps bijwerken op de headsets die je hebt ingesteld. Dit doe je normaal gesproken wanneer de app is gewijzigd.

Een zelfgehoste app bijwerken:

1. Klik in Apparaatbeheer op Apps.

2. Klik op Three dots horizontal. naast de app die je wilt bijwerken en vervolgens op Bijwerken.

3. Ga naar Appnaam en werk de naam van de app bij zodat deze de nieuwste versie weergeeft.

4. Voer bij Link naar app-bestand de link naar de bijgewerkte app in.

5. Als je klaar bent, klik je op App bijwerken.

Opmerking: updates zijn meteen van toepassing en kunnen op dat moment gebruikte headsets onderbreken.

Informatie en details van zelfgehoste apps bewerken:

1. Klik in Apparaatbeheer op Apps.

2. Klik op Three dots horizontal. naast de app die je wilt bewerken en klik vervolgens op Bewerken.

3. Voer de gewenste wijzigingen door en klik op Bijwerken als je klaar bent.