Utrulling og fjerning av apper

Finn ut hvordan du installerer og fjerner apper fra VR-briller ved bruk av Enhetsbehandling.

Slik ruller du ut en app til Oculus for Business-VR-briller:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsflåte.

2. Klikk på VR-brillene eller gruppen av VR-briller du vil rulle ut appen til, og klikk deretter på Apper.

3. Klikk på Legg til, og velg appen du vil rulle ut, på rullegardinmenyen.

4. Klikk på Legg til app.

For feilsøking av apputrulling kan du prøve dette:

1. Start VR-brillene på nytt for å synkronisere med Enhetsbehandling. Da skal appen begynne å lastes ned.

2. Sjekk VR-brillene med jevne mellomrom mens appen lastes ned. Nedlastingstiden kan avhenge av størrelsen og internetthastigheten. Hvis det fremdeles ikke er tegn til appen, starter du VR-brillene på nytt igjen. Da skal installasjonen av appen begynne hvis den er ferdig nedlastet.

3. Bekreft at appen er lastet ned og installert på VR-brillene.

Denne funksjonen krever versjon 23.

Du kan sjekke installeringsstatusen for alle apper i Appbibliotek.

Slik sjekker du appstatusen:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Apper.

2. Under Installeringer holder du pekeren over appen du vil sjekke installeringsstatusen for. Da vises Fremdriftsoversikt.

Her kan du se antall VR-briller appen er rullet ut til, og statusen for disse installeringene. Du kan klikke på Vis detaljer for å se den spesifikke appstatusen for hvert enkelt par med VR-briller

Mulige appinstalleringsstatuser er som følger:

• Installert: Appen er installert.

• Installeres: Appen installeres for øyeblikket.

• Ukjent: Disse VR-brillene kommuniserer ikke med Enhetsbehandling, så installeringsstatusen er ukjent. Sørg for at hver enhet er koblet til med kabel, slått på og koblet til Wi-Fi, og prøv på nytt.

• Mislykket: Appen kunne ikke installeres på enkelte enheter på grunn av filstørrelsen, dårlig Wi-Fi-signal eller en annen feil.

Slik fjerner du apper i Enhetsbehandling:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Apper.

2. Klikk på Three dots horizontal. ved siden av appen du vil fjerne, og klikk deretter på Slett.

3. Klikk på Slett app.

Hvis du fjerner en app i Enhetsbehandling, avinstalleres den fra alle enheter, og den fjernes fra appbiblioteket ditt.

Slik fjerner du en app fra et eller flere par VR-briller:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsflåte.

2. Klikk på VR-brillene eller gruppen av VR-briller du vil fjerne appen fra, og klikk deretter på Apper.

3. Klikk på Three dots horizontal. ved siden av appen du vil fjerne, og klikk deretter på Slett.

4. Klikk på Avinstaller app i oppfordringen.

Når VR-brillene synkroniseres med Enhetsbehandling, fjernes appen. Hvis denne synkroniseringen ikke skjer automatisk, kan det hjelpe å starte VR-brillene på nytt.

Husk at hvis du fjerner en app som er angitt for bruk i kioskmodus, må du konfigurere en ny kioskmodusapp for alle berørte VR-briller.

Bedriftskanal-apper

Finn ut hvordan du sender, mottar og administrerer apper gjennom bedriftskanaler.

Denne funksjonen krever versjon 23.

Du må være en uavhengig leverandør av Oculus-programvare (ISV) for å få tilgang til bedriftskanaler på Oculus for Business. Søk om å bli en ISV her: https://business.oculus.com/isv-program/.

Hvis du er en Oculus-ISV og ikke har tilgang til bedriftskanaler, kontakter du partnerskapsteamet på ARVREnterprisePartner@fb.com.

Denne funksjonen krever versjon 23.

Slik godtar du invitasjoner til bedriftskanalapper i Enhetsbehandling:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Apper.

2. Klikk på Appinvitasjoner i menyen til venstre.

3. Klikk på Legg til i appbibliotek ved siden av appen du vil godta en invitasjon for.

4. Gå gjennom informasjonen i oppfordringen Du er i ferd med å legge til en ny app, og klikk deretter på Legg til i appbibliotek.

Appen vises nå i appbiblioteket ditt.

Denne funksjonen krever versjon 23.

Slik slår du av automatiske oppdateringer for bedriftskanalapper:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Apper.

2. Klikk på Three dots horizontal. ved siden av bedriftskanalappen du vil slå av automatiske oppdateringer for, og klikk deretter på Slå av automatisk oppdatering.

3. Gå gjennom informasjonen i oppfordringen Vil du slå av automatiske oppdateringer?, og klikk deretter på Slå av automatiske oppdateringer.

Denne funksjonen krever versjon 23.

Slik migrerer du en app fra selvdriftet distribusjon til en bedriftskanal:

1. Kontroller at alle berørte VR-briller er oppdatert til versjon 23.

2. Slett den selvdriftede appen fra alle berørte VR-briller.

3. Slett den selvdriftede appen fra Appbibliotek i Enhetsbehandling.

4. Godta appinvitasjonen fra bedriftskanalen.

5. Rull ut appen til berørte VR-briller.

Denne funksjonen krever versjon 23.

For hjelp med sending av apper via en bedriftskanal kan du se på utviklerdokumentene for Oculus for Business.

Selvdriftede apper

Finn ut hvordan du installerer og administrerer selvdriftede apper når du har rullet dem ut til VR-brillene i flåten din.

Slik legger du til en selvdriftet app i Enhetsbehandling:

1. Last opp appen til et skylagringssted du selv velger.

2. Kopier URL-adressen til appen du vil laste opp til Enhetsbehandling.

3. Test appens URL-adresselenke i en separat nettleserfane for å kontrollere at lenken automatisk begynner å laste ned appen.

• URL-adresseomdirigeringer støttes ikke – VR-brillene kan ikke laste ned apper fra disse. Test URL-adressene dine i Chrome eller Safari for automatisk nedlasting.

4. I Enhetsbehandling klikker du på Apper, og deretter klikker du på Legg til app.

5. Skriv inn navnet på appen din under Appnavn, og angi deretter URL-adressen for appen under Appbinær.

6. Klikk på Opprett. Appen skal nå vises i Appbibliotek.

Husk at filstørrelsesgrensene for apper er som følger:

• Maksimal APK-størrelse: 1 GB.

• Maksimal OBB-størrelse: 4 GB (støtte for én fil med flere ressurser).

• Maksimal størrelse for enkeltressurser: 2 GB.

Apper kan gjøres tilgjengelige fra valgfrie URI-er. Enkelte steder kan kreve avanserte innstillinger, som HTTP-hoder, for tilgang.

Husk at URI-lenken må innlede en direkte nedlasting. Dette kreves av VR-brillene for å kunne laste ned og installere apper.

Med ressursfiler, også kalt ugjennomsiktige binære blob-er (OBB-er), kan du rulle ut ytterligere innholdsfiler med de selvdriftede appene dine. Dette kan inkludere en videofil eller ressurs som brukes av appen din.

Slik legger du til en ressursfil, eller et OBB, i den selvdriftede appen din:

1. Kopier URI-en til OBB-filen fra skylagringskontoen din.

2. I Enhetsbehandling klikker du på Apper.

3. Klikk på Three dots horizontal. ved siden av appen du vil legge til et OBB i.

4. Klikk på Rediger.

5. Klikk på bryteren for å slå på Avanserte konfigurasjoner.

6. Klikk på Legg til ressursfil, og fyll ut de oppførte feltene.

• Filnavnet må være navnet på OBB-filen. Det må brukes filnavn og URL-adresser som slutter på .obb. Mellomrom godtas ikke.

7. Sørg for at Appens OBB-bane er valgt på rullegardinmenyen.

8. Klikk på Legg til ressursfil.

9. Klikk på Oppdater for å ferdigstille appinformasjonen.

Husk at filstørrelsesgrensene for apper er som følger:

• Maksimal APK-størrelse: 1 GB.

• Maksimal OBB-størrelse: 4 GB (støtte for én fil med flere ressurser).

• Maksimal størrelse for enkeltressurser: 2 GB.

Hasher brukes til å øke sikkerheten mellom appen din og VR-brillene. De sørger for at filen som er tilgjengelig på serveren, samsvarer med den som er rullet ut til VR-brillene. Hvis hashene ikke samsvarer, blir ikke appen rullet ut.

Slik legger du til en hash i en eksisterende selvdriftet app:

1. Finn SHA-256-hashen til APK-et du ruller ut, ved bruk av en hash-app. Kopier hashen fra appnedlastingen eller -lenken.

2. I Oculus for Business Enhetsbehandling klikker du på Apper.

3. Klikk på Three dots horizontal. ved siden av appen du vil legge til en hash for, og klikk deretter på Rediger.

4. Lim inn den kopierte hashen i Hash-delen, og klikk deretter på Oppdater.

Gjennom Enhetsbehandling kan du oppdatere versjonen av de selvdriftede appene på VR-brillene du har rullet ut. Normalt gjøres dette når appen har vært gjennom en endring.

Slik oppdaterer du en selvdriftet app:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Apper.

2. Klikk på Three dots horizontal. ved siden av appen du vil oppdatere, og klikk deretter på Oppdater.

3. Under Appnavn – oppdater navnet på appen for å gjenspeile den nyeste versjonen.

4. Fyll inn lenken til den oppdaterte appen under Lenke til appfilen.

5. Når du er ferdig, klikker du på Oppdater app.

Merk: Hvis du oppdaterer, brukes oppdateringen med det samme, og dette kan forstyrre VR-briller i bruk.

Slik redigerer du appinformasjon og detaljer for selvdriftede apper:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Apper.

2. Klikk på Three dots horizontal. ved siden av appen du vil redigere, og klikk deretter på Rediger.

3. Gjør de ønskede endringene, og klikk på Oppdater når du er ferdig.