Sovellusten ottaminen käyttöön ja poistaminen

Lue, miten voit asentaa ja poistaa virtuaalilasien sovelluksia laitehallinnassa.

Voit ottaa sovelluksen käyttöön Oculus for Business -virtuaalilaseissa seuraavasti:

1. Klikkaa laitehallinnassa Laitekalusto.

2. Klikkaa virtuaalilaseja tai virtuaalilasien ryhmää, joissa haluat ottaa sovelluksen käyttöön, ja klikkaa sitten Sovellukset.

3. Klikkaa Lisää ja valitse sitten haluamasi sovellus avattavasta valikosta.

4. Klikkaa Lisää sovellus.

Jos sovelluksen käyttöönotossa on ongelmia, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

1. Käynnistä virtuaalilasit uudelleen, jotta ne synkronoituvat laitehallinnan kanssa, minkä jälkeen sovelluksen latauksen pitäisi alkaa.

2. Tarkista virtuaalilasit säännöllisesti sillä välin, kun sovellus latautuu. Lataamisaika voi riippua sovelluksen koosta ja Internet-yhteyden nopeudesta. Jos et vieläkään näe merkkejä sovelluksesta, käynnistä virtuaalilasit vielä kerran uudelleen. Tämän pitäisi käynnistää sovelluksen asennus, jos sovellus on ladattu kokonaan.

3. Vahvista, että sovellus on ladattu ja asennettu virtuaalilaseihin.

Tämä ominaisuus edellyttää versiota v23.

Voit tarkistaa kaikkien sovellusten asennuksen tilan sovelluskirjastossa.

Sovelluksen tilan tarkistaminen:

1. Klikkaa laitehallinnasta Sovellukset.

2. Pidä hiiren osoitinta sen sovelluksen päällä, jonka asennuksen tilan haluat tarkistaa, kohdassa Asennukset, niin näyttöön tulee Edistyksen yleiskatsaus.

Täällä näkyy niiden virtuaalilasien määrä, joissa sovellus on otettu käyttöön, ja niiden asennusten tila. Voit tarkastella kunkin yksittäisten virtuaalilasien sovelluksen tilan klikkaamalla Näytä tiedot.

Sovellusasennuksen mahdolliset tilat ovat seuraavat:

• Asennettu: sovellus on asennettu.

• Asennetaan: sovellusta asennetaan parhaillaan.

• Tuntematon: Nämä virtuaalilasit eivät ole yhteydessä laitehallintaan, joten asennuksen tila on tuntematon. Varmista, että kukin laite on liitetty, niissä on virta ja ne ovat yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, ja yritä uudelleen.

• Epäonnistui: sovellusta ei voitu asentaa joihinkin laitteisiin tiedoston koon, heikon Wi-Fi-signaalin tai muun virheen vuoksi.

Sovelluksen poistaminen laitehallinnasta:

1. Klikkaa laitehallinnasta Sovellukset.

2. Klikkaa poistettavan sovelluksen vieressä Three dots horizontal. ja klikkaa sitten Poista.

3. Klikkaa Poista sovellus.

Sovelluksen poistaminen laitehallinnasta poistaa sen asennuksen kaikista laitteista ja poistaa sen sovelluskirjastosta.

Sovelluksen poistaminen virtuaalilaseista tai virtuaalilasien ryhmästä:

1. Klikkaa laitehallinnassa Laitekalusto.

2. Klikkaa virtuaalilaseja tai virtuaalilasien ryhmää, joista haluat poistaa sovelluksen, ja klikkaa sitten Sovellukset.

3. Klikkaa poistettavan sovelluksen vieressä Three dots horizontal. ja klikkaa sitten Poista.

4. Klikkaa kehotteessa Poista sovellus.

Kun virtuaalilasit synkronoidaan laitehallinnan kanssa, sovellus poistetaan. Jos synkronointi ei tapahdu automaattisesti, virtuaalilasien uudelleenkäynnistäminen voi auttaa.

Muista, että jos poistat sovelluksen, joka on määritetty käytettäväksi kioskitilassa, sinun on määritettävä uusi kioskitilasovellus virtuaalilaseille, joihin tämä vaikutti.

Yrityskanavan sovellukset

Lue, miten voit lähettää, vastaanottaa ja hallinnoida sovelluksia yrityskanavien kautta.

Tämä ominaisuus edellyttää versiota v23.

Sinun on oltava Oculuksen riippumaton ohjelmistotoimittaja (ISV), jotta sinulla on käyttöoikeus yrityskanaviin Oculus for Businessissa. Jos haluat tulla riippumattomaksi ohjelmistotoimittajaksi, tee hakemus täällä: https://business.oculus.com/isv-program/.

Jos olet Oculuksen riippumaton ohjelmistotoimittaja eikä sinulla ole käyttöoikeutta yrityskanaviin, ota yhteyttä kumppanitiimiin osoitteessa ARVREnterprisePartner@fb.com.

Tämä ominaisuus edellyttää versiota v23.

Yrityskanavasovelluskutsun hyväksyminen laitehallinnassa:

1. Klikkaa laitehallinnasta Sovellukset.

2. Klikkaa vasemmalla olevassa valikossa Sovelluskutsut.

3. Klikkaa Lisää sovelluskirjastoon sen sovelluksen vieressä, jonka kutsun haluat hyväksyä.

4. Tarkista Olet lisäämässä uutta sovellusta -kehotteen tiedot ja klikkaa Lisää sovelluskirjastoon.

Sovellus näkyy nyt sovelluskirjastossasi.

Tämä ominaisuus edellyttää versiota v23.

Automaattisen päivityksen poistaminen käytöstä yrityskanavasovelluksissa:

1. Klikkaa laitehallinnasta Sovellukset.

2. Klikkaa Three dots horizontal. sen yrityskanavasovelluksen vieressä, jonka automaattiset päivitykset haluat poistaa käytöstä, ja klikkaa Poista automaattiset päivitykset käytöstä.

3. Tarkista Poistetaanko automaattinen päivitys käytöstä? -kehotteessa olevat tiedot ja klikkaa Poista automaattiset päivitykset käytöstä.

Tämä ominaisuus edellyttää versiota v23.

Sovelluksen siirtäminen oman palvelimen jakelusta yrityskanavalle:

1. Varmista, että kaikki kohteena olevat virtuaalilasit on päivitetty versioon v23.

2. Poista oman palvelimen sovellus kaikista näistä virtuaalilaseista.

3. Poista oman palvelimen sovellus laitehallinnan sovelluskirjastosta.

4. Hyväksy sovelluskutsu yrityskanavalta.

5. Ota sovellus käyttöön näissä virtuaalilaseissa.

Tämä ominaisuus edellyttää versiota v23.

Katso lisätietoja sovellusten lähettämisestä yrityskanavan kautta Oculus for Business -kehittäjädokumentaatiostamme.

Oman palvelimen sovellukset

Lue, miten voit asentaa ja hallinnoida oman palvelimen sovelluksia, kun olet ottanut ne käyttöön kalustoosi kuuluvissa virtuaalilaseissa.

Omalla palvelimella olevan sovelluksen lisääminen laitehallintaan:

1. Lataa sovellus haluamaasi pilvitallennussijaintiin.

2. Kopioi laitehallintaan ladattavan sovelluksen URL-osoite.

3. Testaa sovelluksen URL-osoitelinkki erillisessä selainvälilehdessä ja varmista, että linkki alkaa ladata sovellusta automaattisesti.

• URL-osoitteen uudelleenohjauksia ei tueta, eivätkä virtuaalilasit voi ladata sovelluksia. Testaa URL-osoitteiden automaattinen lataaminen Chromessa tai Safarissa.

4. Klikkaa laitehallinnassa Sovellukset ja klikkaa sitten Lisää sovellus.

5. Anna sovellukselle nimi kohtaan Sovelluksen nimi ja anna sovelluksen URL-osoite kohtaan Sovelluksen binaaripolku.

6. Klikkaa Luo. Sovelluksen tulisi nyt näkyä sovelluskirjastossa.

Muista, että sovellusten kokorajoitukset ovat seuraavat:

• APK:n enimmäiskoko: 1 Gt.

• OBB:n enimmäiskoko: 4 Gt (yhtä tiedostoa ja useita resursseja tuetaan).

• Yksittäisen resurssin enimmäiskoko: 2 Gt.

Sovelluksia voi isännöidä missä tahansa URI-osoitteessa. Jotkin sijainnit voivat edellyttää käyttämistä varten lisäasetuksia, kuten HTTP-otsikoita.

Muista, että URI-linkin on aloitettava suora lataus. Virtuaalilasit edellyttävät tätä sovellusten lataamista ja asentamista varten.

Resurssitiedostojen (OBB-tiedostojen) avulla voit ottaa käyttöön lisää sisältötiedostoja omalla palvelimella olevissa sovelluksissa. Tämä voi sisältää sovelluksesi käyttämän videotiedoston tai resurssin.

Resurssitiedoston tai OBB:n lisääminen omalla palvelimella olevaan sovellukseen:

1. Kopioi OBB-tiedoston URI-osoite pilvitallennustilistäsi.

2. Klikkaa laitehallinnasta Sovellukset.

3. Klikkaa Three dots horizontal. sen sovelluksen vieressä, johon haluat lisätä OBB:n.

4. Klikkaa Muokkaa.

5. Ota Lisämääritykset käyttöön klikkaamalla kytkintä.

6. Klikkaa Lisää resurssitiedosto ja täytä listatut kentät.

• Tiedostonimen on oltava OBB-tiedoston nimi. Tiedostonimiä ja URL-osoitteita, joiden pääte on .obb, on käytettävä. Välilyöntejä ei sallita.

7. Varmista, että avattavasta valikosta on valittu Sovelluksen OBB-polku.

8. Klikkaa Lisää resurssitiedosto.

9. Viimeistele sovelluksen tiedot klikkaamalla Päivitä.

Muista, että sovellusten kokorajoitukset ovat seuraavat:

• APK:n enimmäiskoko: 1 Gt.

• OBB:n enimmäiskoko: 4 Gt (yhtä tiedostoa ja useita resursseja tuetaan).

• Yksittäisen resurssin enimmäiskoko: 2 Gt.

Hajautusarvoilla parannetaan suojausta sovelluksesi ja virtuaalilasien välillä. Ne varmistavat, että palvelimella oleva sama tiedosto vastaa virtuaalilaseihin käyttöön otettua. Jos hajautusarvot eivät täsmää, sovellusta ei oteta käyttöön.

Hajautusarvon lisääminen omalla palvelimella olevaan sovellukseen:

1. Selvitä käyttöön otettavan APK:n SHA-256-hajautusarvo hajautusarvosovelluksella. Kopioi hajautusarvo sovelluksen latauksesta tai linkistä.

2. Klikkaa Oculus for Businessin laitehallinnassa Sovellukset.

3. Klikkaa Three dots horizontal. sen sovelluksen vieressä, johon haluat lisätä hajautusarvon, ja klikkaa sitten Muokkaa.

4. Liitä kopioitu hajautusarvo Hajautusarvo-osioon ja klikkaa Päivitä.

Laitehallinnassa voit päivittää omalla palvelimella olevien sovellusten version käyttöön ottamissasi virtuaalilaseissa. Tämä tehdään tavallisesti silloin, kun sovelluksessa on ollut muutos.

Omalla palvelimella olevan sovelluksen päivittäminen:

1. Klikkaa laitehallinnasta Sovellukset.

2. Klikkaa päivitettävän sovelluksen vieressä Three dots horizontal. ja klikkaa sitten Päivitä.

3. Päivitä sovelluksen nimi vastaamaan uusinta versiota kohdassa Sovelluksen nimi.

4. Syötä linkki päivitettyyn sovellukseen kohdassa Linkki sovellustiedostoon.

5. Kun olet valmis, klikkaa Päivitä sovellus.

Huomautus: Päivitys otetaan käyttöön välittömästi ja se voi aiheuttaa häiriötä käytössä oleviin virtuaalilaseihin.

Oman palvelimen sovelluksen tietojen muokkaaminen:

1. Klikkaa laitehallinnasta Sovellukset.

2. Klikkaa muokattavan sovelluksen vieressä Three dots horizontal. ja klikkaa sitten Muokkaa.

3. Tee haluamasi muutokset ja, kun olet valmis, klikkaa Päivitä.