Contact met ons opnemen

Het team van Oculus Support staat voor je klaar om je te helpen met al je vragen. Ons team neemt zo snel mogelijk contact met je op (doorgaans binnen 1 tot 2 werkdagen).

Heb je meerdere vragen of problemen? Open dan slechts één ticket.

Heb je meer hulp nodig?

Als je problemen ondervindt met je Oculus-apparaat, kun je naar de Oculus-forums gaan om hulp te krijgen van de Oculus-community.

Dien een ondersteuningsticket in om rechtstreeks contact op te nemen met de klantenondersteuning.

Als je een functie in de perswereld hebt en een vraag hebt over Oculus, kun je een e-mail sturen naar media@oculus.com.

Via Oculus ontwikkelen we nieuwe manieren voor mensen om afstanden te overbruggen en met elkaar en de wereld om hen heen in contact te komen. We kunnen via virtual reality de manier waarop mensen werken, spelen en verbinding maken radicaal veranderen. Dit is voor veel mensen een nieuwe omgeving en het is daarom belangrijk om duidelijke richtlijnen met betrekking tot respectvol gedrag te hebben. We willen dat iedereen zich veilig voelt terwijl ze genieten van een meeslepende virtuele ervaring.

In de richtlijnen voor de community wordt uiteengezet wat wel en niet is toegestaan in de apps en technologieën van Facebook. Deze richtlijnen zijn ook van toepassing op zowel de inhoud als het gedrag in VR. Je vindt de volledige richtlijnen voor de community hier. We hebben delen van het beleid en de manier waarop ze van toepassing zijn op gedrag in VR uitgelicht om je een beter inzicht te bieden in hoe de richtlijnen voor de community van toepassing zijn op gedrag in een virtuele ruimte.

Oculus-gebruikers hebben verschillende achtergronden. Zorg er daarom voor dat je gedrag (en de inhoud die je maakt of deelt) geschikt is voor een diverse doelgroep en niet in strijd is met de richtlijnen voor de community. Doe dit niet:

Als we van mening zijn dat je in strijd bent met de richtlijnen voor de community of dit beleid inzake gedrag in VR in Facebook- of Oculus-producten, kunnen we actie ondernemen met betrekking tot je account, waaronder het tijdelijk beperken of opschorten van je account. Voor herhaaldelijke of ernstige overtredingen schakelen we je account mogelijk permanent uit.

Als je ziet dat iemand zich niet aan de richtlijnen voor de community of het beleid inzake gedrag in VR houdt, kun je diegene rapporteren via je apparaat of door een formulier in te vullen op de Oculus-website.

Quest 2 en Quest

1. Druk op de Oculus-knop op je controller om de werkbalk te openen.

2. Selecteer Mensen in de werkbalk.

3. Selecteer Rapporteren

4. Als je een video wilt maken van de gebruiker of interactie die je rapporteert, selecteer je Video opnemen in het venster. Anders selecteer je Doorgaan.

• Als je Videorapport selecteert, word je naar de app geleid die je gebruikte, wordt er automatisch een opname gestart en verschijnt er een klein rood lampje op je scherm. Je kunt de opname beëindigen door op de knop b of y op je controller te drukken.

5. Selecteer de gebruiker die je wilt rapporteren in de vooraf ingevulde lijst of zoek naar de gebruikersnaam in de zoekbalk boven aan het scherm.

6. Selecteer de reden voor je rapport in het menu Laat ons weten wat er is gebeurd.

7. Controleer de informatie in het rapport dat je hebt gemaakt en selecteer Rapport verzenden.

Rift S en Rift

1. Druk op de Oculus-knop op je Touch-controller om de werkbalk te openen.

2. Richt de Touch-controller op de klok aan de rechterkant van de werkbalk om het menu weer te geven.

3. Selecteer Misbruik rapporteren.

4. Als je een video wilt maken van de gebruiker of interactie die je rapporteert, selecteer je Videorapport in het venster. Anders selecteer je Rapporteren.

• Als je Videorapport selecteert, word je naar de app geleid die je gebruikte, wordt er automatisch een opname gestart en verschijnt er een klein rood lampje op je scherm. Je kunt de opname beëindigen door op de Oculus-knop op je controller te drukken of 2,5 minuten te wachten.

5. Selecteer de gebruiker die je wilt rapporteren in de vooraf ingevulde lijst of zoek naar de gebruikersnaam in de zoekbalk boven aan het scherm.

6. Selecteer de reden voor je rapport in het menu Laat ons weten wat er is gebeurd.

7. Controleer de informatie in het rapport dat je hebt gemaakt en selecteer Rapport verzenden.

Oculus-website

1. Ga naar ons formulier Iemand rapporteren voor misbruik.

2. Vul de vereiste informatie in en klik op Verzenden om je formulier te verzenden.

Als je iemand rapporteert, moet je de volgende informatie doorgeven:

• Volledige naam van de persoon die je rapporteert.

• Het probleem of de reden voor rapporteren.

• De app waarin het probleem optreedt.

• De datum en een schatting van het tijdstip van het incident.

• Een beschrijving van of aanvullende details over wat er is gebeurd.

• Een video-opname van wat er is gebeurd (indien beschikbaar).

Als je een melding hebt gekregen dat je account een waarschuwing of opschorting heeft ontvangen, is er een rapport over je account beoordeeld en is je account in strijd bevonden met de richtlijnen voor de community of het beleid inzake gedrag in VR.

Als je de richtlijnen voor de community of het beleid inzake gedrag in VR schendt, kunnen er acties tegen je account worden genomen, waaronder maar niet beperkt tot, opschorting of beëindiging van je account.

Neem contact op met Oculus Support als je bezwaar wilt aantekenen.