Kontakt oss

Oculus-støtteteamet hjelper deg med eventuelle spørsmål du har. Teamet vårt kontakter deg så snart som mulig (som regel innen 1–2 virkedager).

Hvis du har mer enn ett spørsmål eller problem, ber vi deg om å bare sende inn én henvendelse.

Trenger du mer støtte?

Hvis du har problemer med å bruke Oculus-enheten, kan du besøke Oculus-foraene for å få hjelp fra Oculus-fellesskapet.

Du kan kontakte kundestøtten direkte ved å sende inn en henvendelse om støtte.

Hvis du jobber i pressen og har et spørsmål om Oculus, kan du sende en e-post til media@oculus.com.

Med Oculus skaper vi nye måter folk kan trosse avstander på og ha kontakt med andre og verden rundt seg. Gjennom virtuell virkelighet kan vi radikalt omdefinere hvordan folk jobber, spiller og har kontakt. Dette er nye omgivelser for mange personer, og det er viktig å ha tydelige retningslinjer for respektfull atferd. Vi ønsker at alle skal føle seg trygge mens de har det gøy i en altoppslukende virtuell opplevelse.

Standardene for fellesskapet beskriver hva som er og ikke er tillatt på Facebooks apper og teknologier, og de gjelder både for innhold og oppførsel i VR. Du kan lese de fullstendige standardene her. For å gi deg en bedre forståelse av hvordan standardene gjelder for atferd i et virtuelt område, har vi fremhevet områder av retningslinjene og hvordan de gjelder for oppførsel i VR.

Oculus-brukere kommer fra mange forskjellige bakgrunner, så sørg for at oppførselen din (i tillegg til innhold du oppretter eller deler), passer for et variert publikum og ikke bryter standardene. Ikke gjør følgende:

Hvis vi finner ut at du har brutt standardene eller dise retningslinjene for atferd i VR på Facebook- eller Oculus-produkter, kan vi utføre handlinger mot kontoen din, inkludert å midlertidig begrense eller deaktivere kontoen din. Ved gjentatte eller ekstreme brudd kan vi deaktivere kontoen din for godt.

Hvis du legger merke til noen som ikke følger standardene våre eller retningslinjene for god oppførsel i VR, kan du rapportere vedkommende fra enheten din eller ved å fylle ut et skjema på Oculus-nettstedet.

Quest 2 og Quest

1. Trykk på Oculus-knappen på kontrolleren din for å åpne verktøylinjen.

2. Velg Folk på verktøylinjen.

3. Velg Rapporter.

4. Hvis du vil ta opp video av brukeren eller oppførselen du rapporterer, velger du Ta opp video i oppfordringen. Ellers velger du Fortsett.

• Hvis du velger Videorapport, kommer du tilbake til appen du var i, et opptak begynner automatisk, og et lite, rødt lys vises på skjermen. Du kan avslutte opptaket ved å trykke på b eller y på kontrolleren.

5. Velg brukeren du vil rapportere, på den forhåndsutfylte listen, eller søk etter brukernavnet til vedkommende i søkefeltet øverst.

6. Velg grunnen til rapporten på menyen Fortell oss hva som har skjedd.

7. Gå gjennom detaljene i rapporten du har opprettet, og velg Send rapport.

Rift S og Rift

1. Trykk på Oculus-knappen på berøringskontrolleren for å åpne verktøylinjen.

2. Bruk berøringskontrolleren til å peke på klokken på høyre side av verktøylinjen for å se menyen.

3. Velg Rapporter misbruk.

4. Hvis du vil ta opp video av brukeren eller oppførselen du rapporterer, velger du Videorapport i oppfordringen. Ellers velger du Rapporter.

• Hvis du velger Videorapport, kommer du tilbake til appen du var i, et opptak begynner automatisk, og et lite, rødt lys vises på skjermen. Du kan avslutte opptaket ved å trykke på Oculus-knappen på kontrolleren eller vente i 2,5 minutter.

5. Velg brukeren du vil rapportere, på den forhåndsutfylte listen, eller søk etter brukernavnet til vedkommende i søkefeltet øverst.

6. Velg grunnen til rapporten på menyen Fortell oss hva som har skjedd.

7. Gå gjennom detaljene i rapporten du har opprettet, og velg Send rapport.

Oculus-nettstedet

1. Gå til skjemaet Rapporter en person for misbruk.

2. Fyll ut den nødvendige informasjonen, og velg Send inn for å sende inn skjemaet.

Når du rapporterer noen, må du inkludere følgende informasjon:

• brukernavnet til personen du rapporterer

• problemet eller årsaken til rapporteringen

• appen der problemet forekom

• datoen og det omtrentlige klokkeslettet for misbruket

• en beskrivelse eller utfyllende informasjon om det som skjedde

• et videoopptak av det som skjedde (om mulig)

Hvis du har mottatt et varsel om at kontoen din har fått en advarsel eller blitt deaktivert, har vi gått gjennom en rapport om kontoen din og konkludert med at den er i strid med standardene våre eller Retningslinjer for atferd i VR.

Brudd på standardene våre eller Retningslinjer for atferd i VR kan føre til sanksjoner mot kontoen din, inkludert, men ikke begrenset til deaktivering eller sletting av kontoen din.

Kontakt Oculus-støtten hvis du vil klage.