Ota yhteyttä

Oculus-tukitiimi auttaa kaikissa mahdollisissa kysymyksissä. Tiimimme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman nopeasti (yleensä 1–2 arkipäivän kuluessa).

Jos sinulla on useita kysymyksiä tai ongelmia, joihin kaipaat tukea, avaa vain yksi tukipyyntö.

Tarvitsetko lisää tukea?

Jos kohtaat ongelmia Oculus-laitteen käyttämisessä, voit käydä Oculus-foorumeissa saadaksesi apua Oculus-yhteisöltä.

Jos haluat ottaa suoraan yhteyttä asiakastukeen, lähetä tukipyyntö.

Jos olet töissä lehdistössä ja sinulla on kysyttävää Oculusista, lähetä sähköpostia osoitteeseen media@oculus.com.

Luomme Oculuksen kautta uusia tapoja, joilla ihmiset voivat olla yhteydessä toisiinsa ympäri maailmaa etäisyydestä riippumatta. Virtuaalitodellisuuden kautta määrittelemme radikaalisti uudelleen tavan, jolla ihmiset työskentelevät, pelaavat ja ovat yhteydessä toisiinsa. Tämä on monille ihmisille uusi ympäristö, ja siksi on tärkeää varmistaa selkeillä säännöillä, että kaikki käyttäytyvät muita kunnioittaen. Haluamme, että kaikki tuntevat olevansa turvassa nauttiessaan mukaansatempaavasta virtuaalikokemuksesta.

Yhteisönormit määrittävät, mikä on ja mikä ei ole sallittua Facebookin sovelluksissa ja teknologioissa, ja ne koskevat sekä sisältöä että käyttäytymistä VR:ssä. Voit lukea kaikki yhteisönormit täällä. Auttaaksemme paremmin ymmärtämään, miten yhteisönormit koskevat käyttäytymistä virtuaalisessa tilassa, haluamme korostaa joitakin käytäntömme osa-alueita ja sitä, miten ne koskevat käyttäytymistä VR:ssä.

Oculus-käyttäjät tulevat eri taustoista, joten varmista, että käyttäytymisesi (mukaan lukien luomasi tai jakamasi sisältö) sopii monipuoliselle yleisölle ja että se ei riko yhteisönormeja. Älä toimi seuraavasti:

• Älä häiritse tai kiusaa muita käyttäjiä käytökselläsi. Esimerkkejä:

• vaaniminen tai toisen jatkuva seuraaminen vasten hänen tahtoaan

• jonkun ajaminen nurkkaan, tavallisen liikkumisen estäminen, läsnäololla uhkaaminen tai henkilökohtaiseen tilaan tunkeutuminen luvatta

• kannustaminen pelottelemaan tai kiusaamaan muita, mukaan lukien tekaistut SWAT-hälytykset, hakkerointi, doksaaminen eli henkilökohtaisten tietojen luvaton paljastaminen tai DDOS-hyökkäykset.

• Älä käyttäydy loukkaavasti tai hyväksikäytä muita. Esimerkkejä:

• Älä tekeydy Facebookin työntekijäksi, kumppaniksi, edustajaksi tai muuksi todelliseksi henkilöksi tai rohkaise muita siihen.

Jos havaitsemme, että olet rikkonut yhteisönormeja tai tätä Käyttäytyminen VR:ssä -käytäntöä Facebook- tai Oculus-tuotteissa, voimme kohdistaa tiliisi toimenpiteitä, kuten estää sisällön käytön tai jäädyttää tilisi tilapäisesti. Jos rikkomukset ovat toistuvia tai räikeitä, voimme poistaa tilisi pysyvästi käytöstä.

Jos huomaat, että joku ei noudata yhteisönormeja tai Käyttäytyminen VR:ssä -käytäntöä, voit ilmiantaa hänet laitteestasi tai täyttämällä lomakkeen Oculus-sivustossa.

Quest 2 ja Quest

1. Avaa työkalupalkki painamalla ohjaimen Oculus-painiketta.

2. Valitse työkalupalkista Ihmiset.

3. Valitse Ilmianna.

4. Jos haluat kuvata videon ilmiannettavasta käyttäjästä tai vuorovaikutuksesta, valitse kehotteessa Nauhoita video. Valitse muussa tapauksessa Jatka.

• Jos valitset Ilmianna videolla -vaihtoehdon, sinut ohjataan takaisin sovellukseen, jossa olit, tallentaminen alkaa automaattisesti ja näyttöön ilmestyy pieni punainen valo. Voit lopettaa tallentamisen painamalla ohjaimen B- tai Y-painiketta.

5. Valitse ilmiannettava käyttäjä esitäytetystä luettelosta tai hae hänen käyttäjänimeään yläreunan hakupalkissa.

6. Valitse ilmiannon syy Kerro meille, mitä tapahtui -valikosta.

7. Tarkista luomasi raportin tiedot ja valitse Lähetä ilmianto.

Rift S ja Rift

1. Avaa työkalupalkki painamalla Touch-ohjaimen Oculus-painiketta.

2. Osoita Touch-ohjaimella työkalupalkin oikealla puolella olevaa kelloa, niin näet valikon.

3. Valitse Ilmianna väärinkäyttö.

4. Jos haluat kuvata videon ilmiannettavasta käyttäjästä tai vuorovaikutuksesta, valitse kehotteessa Ilmianna videolla. Valitse muussa tapauksessa Ilmianna.

• Jos valitset Ilmianna videolla -vaihtoehdon, sinut ohjataan takaisin sovellukseen, jossa olit, tallentaminen alkaa automaattisesti ja näyttöön ilmestyy pieni punainen valo. Voit lopettaa kuvaamisen painamalla ohjaimen Oculus-painiketta tai odottamalla 2,5 minuuttia.

5. Valitse ilmiannettava käyttäjä esitäytetystä luettelosta tai hae hänen käyttäjänimeään yläreunan hakupalkissa.

6. Valitse ilmiannon syy Kerro meille, mitä tapahtui -valikosta.

7. Tarkista luomasi raportin tiedot ja valitse Lähetä ilmianto.

Oculus-sivustolla

1. Siirry Ilmianna henkilö loukkauksen vuoksi -lomakkeeseemme.

2. Täytä pakolliset tiedot ja lähetä lomake valitsemalla Lähetä.

Kun ilmiannat jonkun, sisällytä seuraavat tiedot:

• ilmiannettavan henkilön käyttäjänimi

• ilmiannon syy

• sovellus, jossa sääntöjä rikottiin

• väärinkäytön päivämäärä ja summittainen aika

• kuvaus tai lisätietoja tapahtumista

• videotallenne tapahtumista (jos saatavilla).

Jos olet saanut ilmoituksen siitä, että tilisi on saanut varoituksen tai keskeytyksen, Oculus-tilisi ilmianto on tarkastettu ja tilisi on havaittu rikkovan Oculusin sääntöjä.

Oculus-sääntöjen rikkominen voi johtaa toimiin tiliäsi vastaan. Näitä toimia voivat esimerkiksi olla Oculus-tilisi keskeyttäminen tai irtisanominen.

Ota yhteyttä Oculus-tukeen, jos haluat valittaa sääntöjen rikkomisestasi.